Home » Lefkada, parel in de Ionische zee

Lefkada, parel in de Ionische zee

by Gustavo
lefkada reistips

Lefkada behoort tot de Ionische eilandengroep. Dit eiland ligt aan de westkust van het Griekse vasteland en is hiermee zelfs door middel van een drijvende brug verbonden. Lefkada staat bekend om haar vele betoverende stranden en wordt ook wel eens het Caraïbisch gebied van Griekenland genoemd. De heldere blauwe kleur van het zeewater en de weerkaatsing van het zonlicht op de hagelwitte zandstranden leveren een mooi contrast op. Deze elementen maken het eiland een populaire bestemming voor toeristen uit zowel binnen- als buitenland.

Groen, groener, groenst

Een vakantie in Lefkada betekent genieten van prachtige natuur. Het eiland is bergachtig en heeft veel bossen. Zelfs in hartje zomer heeft de prachtige groene kleur niet te lijden onder de brandende zon. Het gehele jaar door kun je genieten van de natuur. Buiten het hoogseizoen om is het dan ook een geschikte plek om wandelingen te maken. Bovendien is het eiland relatief groot. Als je het eiland goed wilt leren kennen is het huren van een auto dan ook geen overbodige luxe. Lefkada heeft een goed ontwikkeld wegennet, wat het voor jou makkelijk maakt om elke uithoek te bekijken.

Zonnen langs de hoogste kliffen

Hoewel in Griekenland steeds meer stranden georganiseerd zijn, is dit voor Lefkada niet het geval. De stranden stralen rust uit vanwege het feit dat zich er meestal geen beach bars bevinden en er weinig andere activiteiten worden georganiseerd. Je moet veelal dus zorgen voor je eigen eten en drinken, parasol en eventueel strandstoel of ligbed. Zorg ervoor dat je niets vergeet, want de meeste stranden zijn erg lastig te bereiken. Zo bereik je bijvoorbeeld de bekendste stranden van Lefkada, Porto Katsiki en Egremni, via steile trappen. Deze zijn in de hoge kliffen die de stranden omringen uitgebeiteld en leiden je via deze rotsformaties naar beneden. Eenmaal beneden aangekomen begrijp je dat de afdaling de moeite waard is. Het kleurencontrast is oogverblindend en je waant je ver weg van de bewoonde wereld. Doordat de stranden zijn ingesloten door de kliffen zie je geen andere stukken land.

Maar vlak ook Kathisma Beach niet uit. In tegenstelling tot de meeste andere stranden kun je hier onbekommerd neerploffen in een ligbedje voorzien van een parasol. De bediening van de verschillende beach bars komt jou op het strand van jouw drankje voorzien. Aangezien hier veel jonge mensen komen, worden er ook veel activiteiten georganiseerd. Als je er zelf niet aan meedoet, kun je je in elk geval vermaken met anderen die paraglidend naar beneden komen.

Bruisend Nidri

Ben je op zoek naar vertier in de avonduurtjes? Ook dat vind je op Lefkada. Nidri is de meest toeristische badplaats van het eiland en is ’s avonds gezellig druk. Je kunt kiezen uit tal van restaurantjes die je voornamelijk specialiteiten uit de Griekse keuken aanbieden. Dit betekent dus verse vis, moussaka of een heerlijke gyrosschotel. Maar als je op zoek bent naar iets anders kun je in Nidri natuurlijk ook terecht. Na het avondeten kun je neerstrijken in een van de talrijke barretjes die de plaats rijk is. Je kunt het zo laat maken als je wilt. Het publiek is van alle leeftijden en de sfeer altijd gemoedelijk.

You may also like