Home » Last-minute avontuur in Nederland

Last-minute avontuur in Nederland

by Gustavo
Dit zijn de 7 leukste campings van Nederland

Breng weer avontuur in je leven met een ongeplande, last-minute vakantie in Nederland met als enige doel: leuke dingen doen. Laat je verrassen door een nog niet ontdekt stukje eigen land of ga op zoek naar de aanbieding van je favoriete vakantieplek! Op deze manier kun je enorm boffen met mooie last minutes in Nederland. Waar ga je naar toe, hoe ga je op reis? Pak in elk geval je koffer of je rugzak alvast maar. Want  één ding is zeker: je vindt in eigen land een hoop leuke dingen om te doen!

Last-minute tips: doe iets bijzonders

Wat voor last-minute in Nederland gaat het worden? Doe eens iets bijzonders: zoals berken trekken op een Waddeneiland, schilderen in de buitenlucht, op koesafari in het Vechtdal, bezoek de woolness spa in Texel, ga blootsvoets de natuur in, ontdek de fotograaf in jou in een architectonisch interessante stad als Rotterdam, of neem een fluisterboot in Tiengemeten.

Echt last-minute of met een plan?

Wil je echt last-minute reizen, stap dan in de auto zonder plan. Laat je leiden door de verkeersborden in plaats van je navigatie-systeem. Wie weet waar je uit komt: misschien wel in een sfeervolle Hanze stad met cultuur en bruisende pleintjes. Wil je toch graag wat meer gepland op reis? Kijk dan van tevoren wat voor leuke dingen je op je bestemming kunt doen. Er zijn veel sites met tips voor allerlei activiteiten en bezienswaardigheden, zodat je na je vakantie terug kunt kijken op een tip-top reis.

Last-minute ‘wild’ door Nederland

Is iedereen in het reisgezelschap fan van wandelen? Kies dan voor een wandelvakantie over het Sint Pieterpad en beleef je eigen ‘Wild’- ervaring (denk aan het boek van Cheryl Strayed). Tip: neem, anders dan de auteur van het boek, goede, ruim zittende wandelschoenen mee. Je kunt van het bruisende Maastricht helemaal naar de zeehonden in Pieterburen. Of kies voor een kortere etappe, bijvoorbeeld van Pieterburen naar het gezellige en vriendelijke Zuidlaren. In dit dorp van de bekende paardenmarkt kun je bij onderweg een paar leuke koffietenten heerlijke verkwikkende afhaal nuttigen.

Variatie

Tip: wanneer je in een groep gaat met meerdere smaken, kies dan voor variatie. Wil er eentje klimmen, dan kies je voor een actieve stop bij een klimbos. Een andere dag ga je relaxen in een wellness, of op natuurexcursie. Dan wordt iedereen ‘wild’ van dit avontuur!

Leuke last-minute tips voor een regen dag

Ga je last-minute Nederland doorkruisen per trein? Gezellig. Hoef je niet op de weg te letten en heb je meer oog voor zowel je omgeving als je metgezellen. Tip: neem reisspelletjes mee, of bedenk je eigen dobbelspelletjes. Met alleen een paar dobbelstenen, papier en een pen kun je al leuke dingen doen en je tijden vermaken. Denk aan: ‘gooi 10’, ‘gooi 7’, wie het eerst het genoemde getal heeft, wint. Ouderwetse bordspelletjes zijn ook gezellig op die regenachtige dagen van je last-minute in Nederland dat je niet die anorak over je hoofd wilt steken en met laarzen over soppige modderpaden waden.

Tip: maak een logboek van je leuke dingen last-minute trip. Deel je een momentje met ons?

You may also like