Home » Knus Nafplion

Knus Nafplion

by Gustavo
Knus Nafplion

Nafplion is een havenstadje dat in het westen van de Peloponnesos ligt. Het is een van de mooiste plaatjes op het Griekse vasteland. Wanneer je door het centrum loopt, waan je je even helemaal terug in de tijd. Het betreden van Nafplion staat eigenlijk gelijk aan het openslaan van een geschiedenisboek. Alleen dan in een levendig en kleurrijk jasje. Van 1829 tot 1834 gold Nafplion als de eerste hoofdstad van Griekenland, na de bevrijding van de Turken. Nafplion was de eerste stad die door de Grieken werd terug werd heroverd van de Turken. Het is zo een plek die je hart direct steelt. Het warme karakter dat het uitstraalt blijft je na je reis nog lang bij. Niet voor niets gaan ook veel Atheners regelmatig voor een weekendje naar Nafplion om zich weer even helemaal op te laden.

 

Resten uit de geschiedenis

Op de rots waaraan Nafplion is gelegen staat het Palamidi kasteel. Eigenlijk was dit vroeger niet een kasteel, maar een gehele vesting. Een vesting werd vroeger gebruikt als methode om een stad, stuk land of een kasteel te beschermen tegen vijanden. Vanaf de top van 220 meter hoog heb je niet alleen de driehonderd jaar oude vesting bereikt. Je wordt ook nog eens getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad. Om deze top te bereiken moet je wel ongeveer twintig minuten klimmen. De tocht telt maar liefst 857 treden. Na je wandeltocht mag je jezelf dus trakteren op een heerlijk verfrissende Griekse ijskoffie. Of op een warme koffie natuurlijk, mocht je Nafplion in de winter bezoeken.

 

Nog meer historie vind je in de binnenstad en op het piepkleine eilandje dat voor de kust, tegenover de haven ligt. Op dit eilandje staat het Venetiaanse fort Bourtzi. In de zomer kun je hier een bezoekje aan brengen. De Venetianen waren een van de vele overheersers van Griekenland en wilden Nafplion beschermen tegen de constante dreiging van de Turken, oftewel Ottomanen. Om deze reden is het fort gebouwd. In de binnenstad kom je een oude moskee tegen. Deze moskee, die in 1550 werd gebouwd tijdens de Turkse overheersing, is niet al te lang geleden nog door de Grieken hersteld.

 

De binnenstad

Het Syntagmatos plein is het centrale plein in de binnenstad van Nafplion. Hier vind je een verzameling restaurants en bars en heerst zowel overdag als ’s avonds een fijne en ontspannen sfeer. Overdag begeef je je tussen de families die gezellig een kopje koffie drinken en hun kinderen op het plein laten spelen. Later op de dag, na het avondeten maakt dit publiek plaats voor degenen die erop uitgaan voor een drankje. Alhoewel er voldoende vertier is, blijft de sfeer altijd gemoedelijk. Mensen gaan hier niet heen om een nachtje door te zakken. Ook om deze reden is Nafplion een geschikte stad voor families.

 

Dagje strand? Dat kan!

Verblijf je in Nafplion? Dan maak je niet alleen een stedentrip. Er ligt namelijk een aantal stranden op steenworp afstand. Bijvoorbeeld Tolo. Dit vissersplaatsje beschikt over een zeer fijn zandstrand en ligt op slechts tien kilometer afstand van Nafplion. Met een bus vanaf Nafplion ben je er binnen een mum van tijd. Tolo beschikt over alle faciliteiten die je verwacht van een goed georganiseerd strand. Het wordt nog lastig kiezen bij welk restaurant je je middagmaal wilt gaan eten!

You may also like