Home » Kenia – vanuit praktische overwegingen

Kenia – vanuit praktische overwegingen

by Gustavo
Kenia

Als je hebt besloten op vakantie naar Kenia te gaan, voel je meteen de thrill van het avontuur. Vooral de safari’s zijn heel aansprekend. Voor je op reis gaat, kun je alvast dromen van confrontaties met grote dieren zoals olifanten, leeuwen en neushoorns. En het is waar: het is een ultiem vakantieland als je de Afrikaanse natuur in wilt gaan. Dit artikel gaat echter niet zozeer over al het mooie en spannende dat je te wachten staat, maar wil enkele meer praktische kanten van dit safari- en vakantieland belichten. 

Diefstal

Boek je een safaritrip naar Kenia, kijk dan eerst even op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Check wat het huidige reisadvies is. Het is namelijk mogelijk dat het in verkiezingstijd wat kan rommelen in het land. En eenmaal in het land zul je met je kostbare foto- en filmapparatuur heel wat plaatjes schieten in de wildernis. Het zou al heel toevallig zijn wanneer een aap er dan vandoor gaat met je camera. Anders is dat in omgevingen waar veel mensen verkeren. Het land heeft een paar echt grote steden zoals Mombasa of Nairobi. Hier is je apparatuur heel gewild. Houd die dan ook goed achter slot en grendel in de steden. En verken die steden ook niet in je eentje na zonsondergang.

Water en Kenia

Waar je ook voor dient te waken, dat is je gezondheid. Er zijn genoeg gebieden waar malaria heerst. Voor je richting evenaar vertrekt, is het dan ook verstandig bij de GGD of je huisarts te checken of je voldoende ben ingeënt. Kom je aan in het land, dan is water uit de kraan echt een no-no. Houd je bij gebotteld mineraalwater. En mijd ijsblokjes, salade en geschild fruit. Boek je een safaritrip, doe dat dan als een package. Dan weet je zeker dat je professionele ‘game rides’ te wachten staan; en dat het goed zit met de veiligheid. Veel toeristen verkennen na een safariweekje Kenia op eigen gelegenheid. De budgetreiziger ervaart dan dat het land niet spotgoedkoop is. Wel is naar Afrikaanse termen het openbaar vervoer nog niet eens zo slecht. Maar waar je tijdens je safari tegenover een leeuw stond, daar kun je in een bus zomaar ineens naast een geit zitten.

Reistijdentips voor Kenia

Je hebt het vast wel eens op tv gezien. De grote trek. De migratie van honderdduizenden wildebeesten. Wil je dat die trek onderdeel wordt van je safari, dan moet je tussen juli en oktober naar het land. Wil je geen safari doen maar enkel een rondreis door het land maken, dan doe je dat in juli en augustus beslist niet alleen. Het is dan echt druk. Zo tussen december en eind februari is een goede reistijd. Wil je aansluitend nog een paar dagen het Afrikaanse strandleven op? Dan lig je eigenlijk elke maand wel lekker in het zonnetje; alleen wil tussen maart en mei nog wel eens een buitje overtrekken.

Je reisassortiment

Wat hoort er thuis in de reiskoffer naar Kenia? De absolute basis is anti-muggenspray, vloeibare zeep en zonnebrand. Een hoofddeksel en een zonnebril zijn ook verplichte kost. Alleen al voor je smartphone is een wereldstekker ook niet verkeerd. Besef dat de stopcontacten naar Engels model zijn. Heb je een e-visum geregeld? Dan is het tijd om Afrika te verkennen. Vergeet dan niet de Masai Mara safari te doen als je in Afrika bent.

You may also like