Home » Je naamsbekendheid tijdens een zakenreis: 4 handige tips

Je naamsbekendheid tijdens een zakenreis: 4 handige tips

by Gustavo
Je naamsbekendheid tijdens een zakenreis: 4 handige tips

Een zakenreis is voor veel mensen noodzakelijk voor hun bedrijf of werk. Je werkt op locatie, sluit misschien wat deals en woont een aantal vergaderingen bij in Lissabon, New York of gewoon in één van onze buurlanden. Door een dagje extra aan je zakenreis vast te plakken, een reservering te maken bij een goed restaurant of een leuke activiteit te boeken kun je er wellicht ook wat leuks uit halen voor jezelf! Daarnaast biedt een zakenreis verschillende kansen om te werken aan je naamsbekendheid buiten de eigen landsgrenzen. Wij hebben 4 tips voor je om je naamsbekendheid te vergroten tijdens een zakenreis.

Vergeet je visitekaartjes niet

Op zakenreis kom je doorgaans in contact met veel nieuwe mensen. Laat je visitekaartjes dan ook zeker niet thuis liggen. Neem ook een handige houder mee waarin je de visitekaartjes die jij tijdens je reis ontvangt overzichtelijk kunt ordenen. Je kunt bijvoorbeeld op de achterkant opschrijven om welke persoon het gaat en waar je elkaar hebt ontmoet. Zeker als je veel nieuwe contacten legt helpt dit je om het overzicht te houden. Eventueel kun je jouw nieuwe contacten eenmaal thuis toevoegen op LinkedIn om het contact te onderhouden en je netwerk te vergroten.

Neem relatiegeschenken mee

Een aantal kleine relatiegeschenken passen altijd wel in je koffer, ook als je enkel met handbagage reist. Neem bijvoorbeeld wat bedrukte pennen mee of verras je zakenrelaties met een sleutelhanger met jouw logo er op. Het is een leuk gebaar en daarnaast zorgt het uitdelen van bedrukte geschenken ervoor dat jouw logo op onverwachte plekken op gaat duiken.

Reistas met je eigen logo

Op luchthavens komen zeer veel mensen samen en ook in een vreemde stad kun je veel potentiële klanten bereiken. Tijdens je zakenreis ben je zichtbaar op een andere plek en dat biedt natuurlijk een fantastische kans om mensen kennis te laten maken met je bedrijf of merk. Door reistassen te bedrukken te bedrukken met je logo waardoor iedereen die je tegen komt in contact komt met jouw merk. Laat je trolley bijvoorbeeld in full-color bedrukken om de aandacht te trekken.

Netwerken

Real-life netwerken is altijd relevant. Het helpt je echt om de naamsbekendheid te verhogen. Probeer bijvoorbeeld om je zakenreis zo te plannen zodat je ook een relevant evenement kunt bezoeken op je bestemming. Zo sla je twee vliegen in één klap. Zeker als je gaat vliegen valt dit aan te raden, want het kost nou eenmaal tijd om te reizen en vliegen is belastend voor het milieu. Door jouw zakenreis te combineren met andere nuttige activiteiten hoef je wellicht niet meerdere keren heen en weer te vliegen.

You may also like