Home » Ion wetsuits: voordelen & aandachtspunten bij aankoop

Ion wetsuits: voordelen & aandachtspunten bij aankoop

by Gustavo
Ion wetsuits voordelen & aandachtspunten bij aankoop

Bij watersporten zijn goede kleding en materialen belangrijk

Als je van windzeilen, surfen, triatlon, water jetskiën, flyboarding of andere watersporten houdt, wil je natuurlijk beschikken over de juiste sportkleding en bijhorende materialen van hoge kwaliteit aanschaffen. Sterke en stijlvolle ion wetsuits mogen in het assortiment van de watersporter zeker niet ontbreken. Wat maakt ion wetsuits gebruiken bij watersport, zoals surfen of windzeilen, zo belangrijk en prettig? Welke voordelen heeft het dragen van een ion wetsuit? Waar moet je als gebruiker op letten als je een wetsuit wilt gaan kopen? En ten slotte: welke mogelijkheden zijn er allemaal als je op zoek bent naar een geschikte wetsuit?

De voordelen van wetsuits voor watersporters

Wetsuits hebben tal van voordelen te bieden aan de watersporter die zijn sport serieus neemt. Een voordeel van een goede wetsuit is in de eerste plaats het feit dat een wetsuit je tijdens het sporten beschermt tegen de kou. Met name in het koude najaar en frisse voorjaar kun je met een ion wetsuit prima zwemmen en sporten in water met een temperatuur van 14 graden. Hierbij is het wel aan te raden om extra hoofd- en voetbescherming te dragen bij de wetsuit. Maar de extra warmte die je ervaart als je een wetsuit aan hebt, is niet het enige pluspunt. Ion wetsuits helpen namelijk ook bij het zwemmen. Met name voor surfers en liefhebbers van triatlon is dat aangenaam.

Een wetsuit van ion zorgt namelijk voor een beter drijfvermogen en een hogere ligging in het water. Hierdoor kan er op een traject van honderd meter al snel zo’n 10 tot 14 seconden sneller gezwommen worden.

Ten slotte, dat is het derde voordeel, is energiebesparing een belangrijk pluspunt van wetsuits. Omdat je lichaam minder hard hoeft te werken om de temperatuur op peil te houden en je minder beenkracht nodig hebt, houd je aanzienlijk meer energie over. En dat betekent dat je langer en intensiever kunt sporten.

De belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een wetsuit

Wanneer je van plan bent om een wetsuit te gaan kopen, moet je op een aantal punten letten. Ten eerste is er een verschil tussen een wetsuit voor surfers en triatleten. Surf wetsuits zijn dikker en minder soepel. Let hierop bij de aankoop! Een tweede punt van aandacht is het aantal panelen (onderdelen) . Hoe meer panelen, hoe soepeler het pak zit.

Ten slotte moet je natuurlijk goed letten op de pasvorm: in een wetsuit moet je immers optimaal en vrij kunnen bewegen. Alvast veel watersport plezier gewenst!

You may also like