Home » Hawaii: een rondreis aan de andere kant van de wereld

Hawaii: een rondreis aan de andere kant van de wereld

by Gustavo
hawaii reistips

Wie heeft er nou niet ooit over gedroomd: een bezoek aan het paradijs op aarde. Palmbomen, witte stranden en danseressen met bloemenkransen. Maar wist je dat Hawaii ook een schat aan cultuur en historie bezit? Met een rondreis door deze eilandengroep ontdek je alle facetten. Hawaii bestaat uit wel 137 eilanden, maar daarvan zijn er maar zeven bewoond! Kauai, Oahu, Maui en Hawaii worden het vaakst bezocht en zijn ideaal te combineren tijdens een rondreis. Elk eiland heeft zijn eigen uniciteit!

 

Flaneren op de boulevard van Waikiki

Hawaii is het grootste van de eilandengroep en huisvest de hoofdstad Honolulu. Hier breng je natuurlijk een bezoekje aan Waikiki. Dit is het gebied waar de meeste hotels en resorts zich bevinden. Behalve hotels vind je er ook veel winkels, bars en restaurant. Op het strand dat aan deze wijk is gelegen kun je genieten van een duik in het heerlijke warme water en de capriolen die de watersporters uithalen. Een dagje aan dit wereldberoemde strand maak je compleet door het originele Hawaiiaanse schaafijs. Dit is niets meer dan een geschaafd blok ijs overgoten met siroop, maar een lekkernij om je vingers bij af te likken.

 

Ronddobberen met mantaroggen

Mantaroggen kun je met hun maximaal vier meter breedte gerust reusachtig noemen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, zijn ze zeer mensvriendelijk. Overdag worden ze zelden gezien, in de nacht gaan ze op zoek naar voedsel. Het plankton dat zij ’s avonds eten wordt door duiklichten aangetrokken. Een handige manier dus om de mantaroggen jouw kant op te lokken! De duikers bekijken de mantaroggen vanaf de bodem van de zee en de snorkelaars blijven aan het wateroppervlak. Hierdoor hebben de roggen voldoende ruimte. Hun sierlijke bewegingen in het licht van de duikers geven de ontmoeting een mysterieus tintje. Het is een indrukwekkende ervaring die je de rest van je leven niet meer vergeet.

 

Overweldigende natuur

Het is zoeken naar woorden die de natuur van Hawaii kunnen beschrijven. Het is namelijk nog indrukwekkender dan je ooit had kunnen dromen. Bovendien heeft elk eiland ook zijn eigen karakteristieken en ontdek je door middel van eilandhoppen telkens weer een ander gezicht van de archipel. Iets wat je zeker niet mag missen als je op Hawaii bent is de vulkaan Mauna Loa (op Big Island). Dit is de grootste vulkaan ter wereld, van de zeebodem tot zijn top telt hij maar liefst negen kilometer. Mauna Loa ligt in het Hawaii Volcanoes National Park. Behalve de Mauna Loa vind je hier ook de Kilauea. Weliswaar een relatief kleine vulkaan, maar behorend tot de actiefste ter wereld. Misschien herinner je je nog wel dat deze vorig jaar is uitgebarsten. De lavastromen die via de hoge kliffen de Stille Oceaan in stromen leveren een uitzonderlijk beeld op.
Vulkanen zijn natuurlijk niet het enige natuurverschijnsel dat je op Hawaii vindt. De archipel bestaat voor een groot gedeelte uit regenwouden met watervallen die soms wel tot ruim honderd meter hoog zijn. Vooral het eiland Kauai staat hierom bekend. Diverse films zoals Jurassic Park zijn hier opgenomen. Wist je trouwens dat je op Hawaii de vochtigste plek ter wereld kunt bezoeken? Een goed regenpak tijdens een bezoek aan Mount Waialeale is dan ook een vereiste!

You may also like