Home » Goedkoper op reis? Dankzij deze 5 tips kan dat!

Goedkoper op reis? Dankzij deze 5 tips kan dat!

by Gustavo
Goedkoper op reis? Dankzij deze 5 tips kan dat!

De winterperiode is bijna voorbij en dus zijn er heel veel mensen die momenteel al hard verlangen naar de komende zomer. Een traditie die zich elk jaar opnieuw voordoet, is dat heel veel mensen tijdens de zomervakantie op reis gaan. Zo zijn er veel Nederlanders die er elk jaar opnieuw op reis gaan naar de verschillende toeristische bestemmingen zoals bijvoorbeeld Spanje, Italië of Portugal.

Op vakantie gaan lijkt en is ook gewoon erg leuk, maar helaas laat ons budget het niet altijd toe om net tijdens de zomermaanden op reis te gaan. Daarom zochten (en vonden) we enkele handige tips waardoor je al voor een stuk goedkoper op reis kunt gaan de komende zomer.

Ga buiten het hoogseizoen op reis

Een gouden tip voor iedereen die komende zomer op reis wil gaan: ga op reis buiten het hoogseizoen. Dit wil dus zeggen dat je de maanden juli en augustus beter mijdt en dat je best voor of na het hoogseizoen op reis gaat. Reizen buiten het hoogseizoen is niet alleen goedkoper, maar je kan ook alle leuke plekken bezoeken zonder al te veel andere toeristen rondom jou.

Boek je vluchten ongeveer 7 weken op voorhand

Verschillende studies hebben het al aangetoond dat je best jou vlucht vroeg op voorhand boekt, omdat je dan de meeste kans maakt om het goedkoopste tarief te boeken. Specifieker boek je jouw vlucht best 7 weken op voorhand en op dinsdag als het kan. Voor lange vluchten boek je jouw vlucht best 18 weken op voorhand om zo zeker te zijn van het meest goedkope tarief.

Verblijf niet in een hotel

Op vakantie gaan is voor veel mensen tot rust komen en dit betekent dus ook genieten van luxe in een hotel. Maar op hotel gaan kost uiteraard veel meer dan wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de diensten van Airbnb. Wil je nog goedkoper logeren op reis, dan kun je misschien kiezen voor een B&B of via vrienden van jou ergens een slaapplaats fixen. Zo bespaar je al snel heel wat geld!

airbnb

Gebruik de mogelijkheden van het internet

Tegenwoordig is het dankzij het internet erg makkelijk geworden om zelf jouw reis te boeken. Je kunt zelf op zoek gaan naar de leukste bestemmingen, de goedkoopste vluchten en de mooiste hotels. Maar wist je dat je ook vaak nog een extra korting kan krijgen op jouw boeking door een kortingscode te gebruiken? Op TagCity.be vind je bijvoorbeeld alle aanbiedingen, promoties en kortingen van verschillende reisoperatoren en vliegtuigmaatschappijen.

Kies voor een niet-toeristische locatie

Stel, je wil deze zomer de Britse hoofdstad Londen verkennen tijdens een 4-daagse citytrip. Logeren in één van de vele hotels in Londen kost al gauw veel geld. Maar wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen is logeren in een nabijgelegen stad die minder toeristisch is en waar de prijzen van de hotels dus ook minder duur zullen zijn. Met het openbaar vervoer kun je dan van jouw hotel naar het centrum van Londen gaan. Alweer heel wat Euro’s (euh Ponden) uitgespaard!

You may also like