Home » Genieten in Gent

Genieten in Gent

by Gustavo
Genieten in Gent

Zin in een ontspannen weekendje weg in een fantastische stad? Ga voor het Belgische Gent in Oost-Vlaanderen.  Geniet van deze historische stad met zijn fantastische bruggetjes, parken en honderden restaurants tussen de grachten. Veel toeristen bezoeken Gent vanwege de historische gebouwen, musea of het sfeervolle uitgaansleven. Maar hiermee doe je de stad tekort, ik laat je zien waarom!

Hotspots

Ben jij bijvoorbeeld ook zo gek op de boetiekjes waarvan je kan zeggen ‘’Sorry, dit heb ik in Gent gekocht’’ en waarbij dus sprake is van uniek item? Menig vrouw is daar gek op. Verken de straten van Gent met haar veelzijdige winkeltjes. Van souvenirs tot one-piece outfits. Deze winkels zitten door de hele stad verspreid, Veel toeristen bezoeken Gent vanwege de historische gebouwen, musea of het sfeervolle uitgaansleven. Maar hiermee doe je de stad tekort, ik laat je zien waarom!. Naast de winkels, barst de stad ook van leuke musea, mooie parken en kun je fantastische stadswandelingen maken. Je zult van de ene verbazing in de andere vallen wanneer je door de stad loopt. Je waant je ook een beetje terug in de tijd met al die mooie historische gebouwen. Een perfecte romantische stadje om met je lief te bezoeken!

Bourgondisch dineren

Ga jij voor een pizzeria of waag je een stap binnen in de Holy Food market? Geïnspireerd op de voedsel markthallen zoals Barcelona en Rotterdam waarbij je keuze hebt uit verschillende eetkraampjes met keukens over de hele wereld. Gent heeft een hoop te bieden als het gaat om restaurants. Van sterrenzaken tot heerlijke terrasjes in achtertuinen van winkels. Let hierbij wel op; de unieke plekjes zitten vaak snel vol, dus wacht niet te lang met reserveren.

Heb jij ooit wel eens van ‘Gentse waterzooi’ gehoord? Dit is het bekendste gerecht uit Gent en tevens ook een van de lekkerste dingen die je hier kunt eten. Een soep als hoofdgerecht met kip of vis, groenten room en aardappelen. Het proberen waard! Een ander gerecht waar Gent bekend om staat is Gentse Stoverij. Een stoofpotje die wel iets weg heeft van de Nederlandse Hachee. Het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid vlees en het feit dat het stoofpotje wordt bereid met Belgisch bier. Dat kan bijna ook niet anders in België, vind je ook niet?

Verken de buurt met de auto

Zin in een uitstapje in de buurt? Vlakbij Gent ligt nog een fantastische stad, namelijk Brugge. Trek erop uit met TUI Cars autoverhuur. Vanuit Gent ben je in een klein uurtje in Brugge. Een vriendinnenweekend is niet geslaagd als er niet voluit in de auto wordt meegezongen op de Nederlandse hits. Een auto huren is daarom de ultieme oplossing voor een middagje ontspanning, maar tevens ook een vervoermiddel van A naar B.  Bij TUI cars is er een ruim aanbod aan huurauto’s uit alle categorieën en kun je gemakkelijk vanuit huis reserveren.

You may also like