Home » Geniet van een rolstoelvriendelijke vakantie met deze 7 tips

Geniet van een rolstoelvriendelijke vakantie met deze 7 tips

by Gustavo
Geniet van een rolstoelvriendelijke vakantie met deze 7 tips

Een rolstoel beperkt je misschien wel enigszins in je mogelijkheden, maar dat betekent niet dat er direct ook niets meer mogelijk is. Sterker nog, wanneer je het slim aanpakt, dan kan je bijvoorbeeld gewoon een fijne vakantie beleven. Het is dan wel belangrijk dat je weet waar je allemaal op moet letten. Deze 7 tips kunnen daarbij helpen.

1. Het juiste materiaal

Dit geldt natuurlijk niet alleen op vakantie, maar eigenlijk altijd. Zorg dat je een rolstoel of rollator van goede kwaliteit hebt. Kijk eens in een rollator winkel wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig. Er zijn veel mooie en uitgebreide modellen te vinden. Vaak kan je daardoor een stuk gemakkelijker allerlei obstakels en hindernissen aan.

2. Goed rondkijken

Er zijn heel veel vakantiebestemmingen op de wereld. Eigenlijk kan alles buiten je eigen woonplaats al geschikt zijn. Neem dus ook de tijd om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Je zal ontdekken dat op plekken waar je het niet verwacht, de voorzieningen het best zijn. Vooral veel landen die wat verder weg liggen springen er onverwachts tussenuit.

3. Nederlandse eigenaar

Omdat je nu eenmaal gebonden bent aan een rolstoel of rollator, zal je af en toe hulp nodig hebben. Het is dan natuurlijk een stuk gemakkelijker wanneer je die hulp in eigen taal kunt krijgen. Kies daarom dus bij voorkeur voor een vakantieonderkomen met een Nederlandse eigenaar. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om problemen die kunnen ontstaan op te lossen.

4. Ander materiaal

Het juiste materiaal kan zoals gezegd zeer belangrijk zijn. Het kan dus ook slim zijn om een andere rolstoel te gebruiken op vakantie. Bijvoorbeeld een rolstoel die wat gemakkelijker mee te nemen is. Een lichtgewicht rolstoel om te reizen kan in dat opzicht dus veel goeds doen. Doe hier dus ook onderzoek naar.

5. Specifieke organisatie

Een echte rolstoelvakantie is natuurlijk altijd beter dan een zelf in elkaar gezette vakantie. Natuurlijk is het goed om je zelfstandigheid te blijven bevestigen, maar waarom zou je geen gebruikmaken van de kennis die al door organisaties is opgedaan op dit gebied. Je kunt dan veel gemakkelijker een fijne vakantie hebben. Er zijn veel specifieke reizen te vinden.

6. Niet alleen

Probeer als het even mogelijk is niet alleen op vakantie te gaan. Neem altijd iemand mee die weet wat je nodig hebt om op je gemak te zijn. Dit kan de vakantie een stuk leuker en gemakkelijker maken. Bovendien hoef je dan niet voortdurend bij allerlei onbekenden om gunsten te vragen. Dit is immers niet iets wat je graag doet.

7. Geniet ervan

Natuurlijk is het belangrijk dat alles goed geregeld is. Je bent echter natuurlijk wel gewoon op vakantie. Durf dus ook gewoon los te laten en probeer mee te gaan in de stroom waar dat mogelijk is. Een vakantie is er ter ontspanning. Wanneer je je best gedaan hebt om alles te regelen kan je niet meer doen.

You may also like