Home » Een weekendje weg in eigen land: 3 toplocaties

Een weekendje weg in eigen land: 3 toplocaties

by Gustavo
Een weekendje weg in eigen land 3 toplocaties

Een weekendje weg in eigen land 3 toplocaties
Voor een ontspannen weekendje weg hoef je niet naar het buitenland! Ook in Nederland vind je prachtige vakantiehuizen, waar je geniet van de rust en ruimte. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Nederlandse kust in Zuid-Holland of Zeeland, maak een mooie boswandeling in Drenthe, Gelderland of Overijssel, fiets door Limburg en Noord-Brabant, enzovoorts. In dit artikel geven we je drie tips om de mooiste plekken van Nederland te ontdekken met je gezin. Ook net over de grens in België vind je prachtige natuur, in de vorm van de Ardennen. Ben jij hier al eens geweest?

#1: een weekendje weg naar Valkenburg aan de Geul

Valkenburg is het hele jaar door een prachtige bestemming voor een gezellig weekendje weg met het gezin. Niet alleen in de zomer is het hier prachtig, ook in de winter heeft deze plaats iets magisch. Zomers kun je Valkenburg aan de Geul bezoeken voor een mooie fietstocht door het Limburgse land, een verkenning van de grotten die je hier vindt, enzovoorts. ’s Winters staat dit deel van Nederland bekend om haar kerstmarkten, waar je de lekkerste hapjes en gekste kersttruien vindt. In de buurt van Valkenburg aan de Geul zijn meerdere vakantieparken te vinden.

#2: breng een bezoek aan Scheveningen

Naast Valkenburg aan de Geul is ook Scheveningen een ontzettend populaire vakantiebestemming voor een weekendje weg met het hele gezin. Het contrast in Scheveningen is groot! Aan de ene kant heb je hier de drukte van het stadse leven. Aan de andere kant vind je de rust en het weidse van de zee. Houd er rekening mee dat het met name in de zomer ontzettend druk kan zijn in Scheveningen. Veel Randstedelingen trekken op de warme zomerdagen naar de kust voor een beetje verkoeling.

Tip: breng zomers een bezoek aan de vuurwerkshows die hier worden gegeven! Verschillende landen nemen het tijdens deze shows tegen elkaar op, in de wedstrijd voor de mooiste vuurwerkshow.

#3: crossen en wandelen over de Veluwe

Een derde weekendje weg die het overwegen waard zal zijn voor veel gezinnen, is een bezoek aan de Veluwe. Dit deel van Nederland wordt behoorlijk onderschat en doet zeker niet onder voor de natuurgebieden in bijvoorbeeld België en Duitsland. Je kunt prachtig over de Veluwe wandelen. Zeker wanneer de zon ondergaat is de Veluwe een magische plek om je voor een weekend op te houden. Ook met de mountainbike kan het erg leuk zijn om dit deel van Nederland te verkennen.

You may also like