Home » Een road trip door Ierland met de camper

Een road trip door Ierland met de camper

by Gustavo
Ierland

Ierland
Ierland is een prachtig land die elke reiziger eigenlijk eens moet bezoeken. Het is er fantastisch mooi, met felgekleurde huisjes, kronkelende weggetjes, woeste kliffen, heuvels en woeste bergen. Eigenlijk is elk facet van de natuur hier vertegenwoordigd. Ierland heeft grote en kleinere steden, maar ook veel ruimte en leegte, waar je heerlijk tot rust komt en ideaal kunt wandelen. Daarnaast zijn de Ieren een heel vriendelijk volk en hebben ze een uitstekende keuken. Houd je van geschiedenis en cultuur, dan zit je in Ierland helemaal goed. Het is een ideaal land om zowel de natuur als de cultuur met elkaar te combineren. Dat Ierland een regenachtig land is, waar het altijd maar nat is, is een misverstand. Vooral in de zomer kan het best warm worden en kun je de hele dag in een korte broek lopen. Uiteraard kan het wel regenen, maar dan breng je tijdens een regenbui toch gewoon een bezoekje aan een echte Ierse pub?

Je kunt met de camper naar Ierland vertrekken vanuit huis, maar het is ook mogelijk om het vliegtuig te pakken naar Engeland. Vanuit daar huur je dan een camper en rijd je naar Ierland. Houd er wel rekening mee, dat in Ierland iedereen links rijdt. Dit went best wel snel, maar zorg wel dat je de tijd neemt om te wennen. Hieronder enkele tips van bezienswaardigheden die je in Ierland gezien moet hebben. Ook moet je als je een road trip maakt enkele mooie routes hebben. De beste routes hebben wij in dit artikel voor je uitgewerkt.

1. Wild Atlantic Way

Deze route voert langs de wilde kustlijn van Ierland, waarbij je kennis maakt met de Atlantische Oceaan. Deze route voert je langs prachtige uitzichten, waar je ver de oceaan over kunt kijken en vele bezienswaardigheden. Je kunt de rotspartij ‘Hell’s Hole’ bezoeken in de landtong Malin Head, of bezoek Loop Head Lighthouse, vanwaar je vanaf de top over de Atlantische Oceaan kunt kijken.

2. Causeway Coastal route

Deze roadtrip route, start in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Deze stad biedt genoeg mogelijkheden om te ontdekken en te bezichtigen dat je hier wel een paar dagen zoet mee bent. Lees je wel eerst in over de Ierse mythische figuur Finn McCool, omdat je deze enkele malen op deze route tegenkomt. Je komt bijvoorbeeld aan bij de Giant’s Causeway, die ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Hier zie je een enorme trap, die volgens de legendes gebouwd is door Finn McCool. Uiteraard is het een mythe en is de trap juist door een vulkaanuitbarsting zo’n 60 miljoen jaar geleden ontstaan. Ook indrukwekkend is de Carrick-a-red, een 20 meter lange touwbrug die voert naar Carrick Island. Je vindt hier ruige natuur, met grote kliffen van kalksteen, maar ook Glenariff Forest Park, met grote kletterende watervallen. Ook kun je de ruïnes van Dunluce Castle, een middeleeuws kasteel bezoeken.

3. Dublin – Galway

Deze route start ook in Dublin, de stad die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Ierland. Dublin staat bol van de evenementen en bezienswaardigheden, dus vermaak je in één van de vele musea of kastelen en uiteraard mag een bezoek aan een Ierse pub niet ontbreken. Ook als je geen bierliefhebber bent, in Ierland moet je toch een keer een glas echte Guiness gedronken hebben. Vanuit Dublin rijd je naar Galway. Onderweg kom je veel mooie natuur tegen in al haar verscheidenheid. Aan te raden is om onderweg zeker te stoppen bij het prachtige en charmante middeleeuwse plaatsje Athenry Castle die bekend is om haar middeleeuwse muur.

You may also like