Home » Een prachtige vakantie in Andalusië

Een prachtige vakantie in Andalusië

by Gustavo

Het zonnige Andalusië ligt relatief dicht bij het regenachtige Nederland. Binnen enkele uurtjes vliegen of een paar dagen rijden, waan je je in een mediterraanse wereld vol zonnige stranden, historische dorpjes en heerlijke tapas. Een perfecte vakantiebestemming voor een paar weken genieten van zon, zee, lekker eten en cultuur!

Een droomaccommodatie

Een droomvakantie begint uiteraard bij een goede basis: een fijne accommodatie om na een dag op stap of aan het strand voldaan naar terug te keren. Een van de mooiste huizen van de regio is Casa Knela, een prachtige villa ten noordoosten van de stad Malaga. Het huis biedt alles wat je je tijdens een perfecte vakantie kunt wensen: prachtig uitzicht, een terras met grote tafel om uitgebreid te ontbijten of te dineren, een groot zwembad en voldoende ruime vertrekken. De villa ligt redelijk afgelegen dus een auto is een must! Sowieso is het aan te raden om een auto tot je beschikking te hebben wanneer je Andalusië wilt verkennen. De steden en stranden zijn met een auto goed te bereiken, maar openbaar vervoer is er schaars.

Vanuit Casa Knela kunnen veel mooie wandeling door de nabijgelegen natuur gemaakt worden. Het huis ligt ook op loopafstand van het vriendelijke dorpje El Borge. Met de auto sta je met 25 minuten op het strand en verschillende steden in de regio, zoals Malaga en Granada, zijn gemakkelijk te bereiken. Wil je meer weten over Casa Knela of over andere mogelijke droomaccommodaties? Neem vooral een kijkje op VakantieMalaga.

Slenteren door Spaanse steden

Wanneer de koffers zijn uitgepakt en je gesetteld bent in je droomhuis, kan de vakantie echt beginnen. Andalusië heeft heel veel mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Wat te kiezen? Het is sowieso aan te raden de bekende Zuid-Spaanse steden als Granada en Malaga op het lijstje te zetten. De stad Malaga is een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Vergeet vooral geen bezoekje te brengen aan de kathedraal in het centrum, een van de paleizen binnen de stadsmuren en de botanische tuin wanneer je de stad bezoekt!

Een andere highlight zijn de bruggen van Ronda. Het historische dorpje ligt in het zuiden van Andalusië. In Ronda bevinden zich drie grote bruggen die gebouwd zijn over een grote kloof. Het is een prachtig en adembenemend gezicht! Niet voor niets is het een geliefde plek van veel fotografen.

Luieren aan zee

Na een paar dagen met zomerse temperaturen in de auto te hebben gezeten en door hete straatjes te hebben geslenterd, is het tijd voor wat verkoeling aan zee. Andalusië heeft kilometers kustlijn waaraan zich veel mooie stranden bevinden. De prachtige stranden van Cadiz, beter bekend als de Costa del Luz, hebben fijn zand en helderblauw water. Ze liggen soms wat afgelegen, maar zijn de rit dubbel en dwars waard. De stranden van Los Alemanes en Caños de Meca zijn beiden fijne opties om een lange dag aan door te brengen.

Heerlijk dineren

Een prachtige vakantie is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten! In Spanje hoef je je daar gelukkige geen zorgen over te maken. Op elke hoek van de straat zit wel een tapasbar of een fijn restaurant. Of je nu samen een grote pan Paella deelt of kleine schaaltjes met patatas bravas en andere lekkernijen bestelt, drink er in ieder geval een goede lokale wijn bij! Op de heuvels van de zonnige provincie zijn heel wat wijngaarden gelegen. Het is ook een aanrader om een van de wijnbodega’s van Andalusië eens te bezoeken!

Kortom: Andalusië heeft alle ingrediënten voor een prachtige vakantie. Een regio om verliefd op te worden!

You may also like