Home » Een onvergetelijke vakantie in eigen land of net over de grens

Een onvergetelijke vakantie in eigen land of net over de grens

by Gustavo
Een onvergetelijke vakantie in eigen land of net over de grens

Een onvergetelijke vakantie in eigen land of net over de grens

Wanneer je een weekendje of een weekje op vakantie wil, hoeft dit niet steeds naar verre landen. Ook dichtbij valt er nog heel veel schoons te ontdekken. Niet enkel is een vakantie dicht bij huis vaak vele malen goedkoper en valt het ook uit ecologisch standpunt te loven, bovendien valt er ook in het omvangrijke grensgebied nog een heleboel te beleven en te ontdekken. Wij zochten voor jou alvast enkele interessante en verrassende locaties uit in zowel binnen- als buitenland.

De Ardennen

In het Franstalige landsdeel van onze sympathieke zuiderbuur vinden we de Ardennen terug, een uitgestrekt bosrijk laaggebergte. Ideaal voor wie zoekt naar een wandelvakantie of een iets uitdagendere fietsvakantie. Ook wie wil ontspannen en genieten van de rust en het mooie leven is hier meer dan op zijn plaats. Verken de leuke kleine dorpjes en ga op zoek naar hun pracht en praal. Misschien bots je wel op een abdij, die jouw favoriet Belgisch biertje brouwt. In het vakantiepark van Center Parcs Les Ardennes geniet je tevens van Aqua Mundo, een zwembad zoals je er nog nooit één zag. Ideaal dus voor op een druiligere dag! Wie graag de adrenaline door z’n lichaam voelt stromen, kan zich dan weer wagen aan verschillende avontuurlijke activiteiten in de buurt.

De Ardennen

De Huttenheugte

In het noordoosten van ons eigen land vinden we misschien wel het meest kindvriendelijke vakantiepark van Center Parcs. Niet enkel is de gekende Aqua Mundo aanwezig op Centerparcs De Huttenheugte, maar hiernaast kunnen zowel jong als oud zich uitleven op een minigolfbaan, talrijke trampolines of hun stuurmanskunsten uittesten in enkele elektrische mini-cars. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om samen met Plop en Bumba kennis te maken met al hun vriendjes en vriendinnetjes in Plopsa Indoor Coevorden.

Bispinger Heide

In het noorden van Duitsland vinden we met Center Parcs Bispinger Heide een prachtige vakantiebestemming met een uitgebreide lijst aan mogelijkheden. In het subtropische zwembad beleven zowel jong als oud er een heuglijke tijd. In de omgeving kan je ook op zoek gaan naar een omgekeerd huis. Uitgebreide wandel- en fietstochtjes zijn ook hier uiteraard een mogelijkheid. Of wat dacht je ervan om de streek te verkennen met een tocht per koets of met de arrenslee? Een daguitstap naar de tweede grootste stad van Duitsland, Hamburg, wordt eveneens een onvergetelijke ervaring.

De Kempervennen

Opnieuw in eigen land vinden we in de buurt van Eindhoven Center Parcs De Kempervennen. Dit bosrijk gebied is de ideale bestemming om er samen met familie en/of vrienden op uit te trekken voor een deugddoende en ontspannende vakantieperiode. Met al de noodzakelijke faciliteiten en een subtropisch zwembad boordevol attracties, vind je er alles voor een geslaagd uitje. Bovendien kan dit de uitgelezen kans zijn om ook eens Antwerpen, te situeren net over de Belgische grens, te bezoeken. Voor de echte waaghalzen kan er in het Montana Snowcenter het hele jaar door geskied of gesnowboard worden. Vanuit het natuurgebied De Malpie kan je dan weer prachtige fiets- en wandeltochten maken doorheen de bossen, vennen en heidevelden.

You may also like