Home » Een eigen vakantiehuis in Oostenrijk

Een eigen vakantiehuis in Oostenrijk

by Gustavo
Een eigen vakantiehuis in Oostenrijk

Een eigen vakantiehuis in Oostenrijk
Wat is er nou mooier dan een eigen vakantiehuis in Oostenrijk? Zowel in de zomer- als in de wintermaanden is hier veel te beleven. In de zomermaanden kun je genieten van de prachtige natuur door bijvoorbeeld te gaan wandelen of fietsen door de bergen. In de wintermaanden kun je in Oostenrijk heerlijk skiën, snowboarden, langlaufen en apres- skiën. Doordat er het hele jaar door wat te beleven valt is een vakantiehuis een prachtige investering. Wanneer je er zelf geen gebruik van maakt kun je het huisje altijd verhuren.

Oostenrijk 

Oostenrijk is een land met veel Duitse invloeden. Het land ligt in centraal Europa omringt door Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Naast de prachtige natuur staat Oostenrijk ook bekend om haar kunst en cultuur. Het land staat bekend om de kunststroming Jugendstil. Ook heeft Oostenrijk idyllische dorpjes die veel aantrekkingskracht hebben op toeristen. Oostenrijk ontpopt zich ook steeds meer als vakantieland voor oudere mensen en voor gezinnen. Het land is goed begaanbaar en vooral in het laagseizoen trekt dit veel mensen aan vanwege de prachtige natuur. Gezinnen met kinderen kiezen ook steeds vaker voor Oostenrijk. Het land is kindvriendelijk en er is veel voor kinderen te doen. Ook wordt het land steeds meer gezien als ideaal fietsland. Over de zomermaanden wanneer er geen sneeuw ligt kunnen de goede wegen ideaal gebruikt worden voor de fiets. Het prachtige Alpenlandschap leent zich hier enorm goed voor. Het land staat echter natuurlijk voornamelijk bekend als wintersportland. Ieder jaar komen duizenden mensen uit binnen- en buitenland hierheen om te skiën, snowboarden en langlaufen. Vergeet hierbij natuurlijk ook niet het ontzettend populaire apres-ski.

Mensen komen terug

Voor veel mensen is Oostenrijk “het” land om op vakantie te gaan. Velen zijn nog niet terug van vakantie of hebben hun volgende bezoek aan Oostenrijk alweer geboekt. Niet alleen voor Nederlanders en Belgen is Oostenrijk erg populair maar ook bij andere Europese landen is Oostenrijk erg in trek. Dit geldt voornamelijk voor oost Europese landen. Ook zijn er steeds meer niet Europese toeristen die Oostenrijk steeds beter leren kennen. Dit zorgt ervoor dat je je vakantiehuisje makkelijk verhuurt kan krijgen.

Oostenrijk vakantieland

Oostenrijk is voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Dit betekend dus dat de overheid en de inwoners van Oostenrijk veel aan is gelegen om haar voorzieningen op pijl te houden. Zo zijn de wegen goed onderhouden, wordt er veel werk gemaakt van het sneeuw- en ijsvrij houden van de wegen en zijn er meer dan voldoende voorzieningen aanwezig bij de voor, het toerisme belangrijke, gebieden. Wanneer je een vakantiehuis verhuurt word hier door de overheid wel belasting over geheven. Met dit geld worden de noodzakelijke voorzieningen onderhouden en gebouwd. Gelukkig mag je de kosten voor het onderhoud en dergelijken wel van deze belasting aftrekken.

Eigen vakantiehuis

Wanneer je ervoor kiest om een eigen vakantiewoning aan te schaffen moet je wel rekening houden met een aantal variabelen. Zo is het verstandig om een vakantiewoning aan te schaffen in de voor toeristen aantrekkelijke gebieden. Gelukkig is de Oostenrijkse regering van plan de komende jaren weer te gaan investeren in de toeristensector. Op deze manier probeert de Oostenrijkse regering nog meer toeristen naar Oostenrijk te trekken. Wanneer je er dus voor zorgt dat je een vakantiehuisje op een populaire plek hebt kan dit zomaar een erg leuk rendement voor je opleveren. Wanneer je dus altijd al een tweede huis in Oostenrijk hebt willen hebben is dit wellicht het ideale moment om hiermee te beginnen!

Bron: Huiskopen-oostenrijk.nl

You may also like