Home » Een blijvende herinnering aan jouw droomvakantie? Wij geven je 5 unieke manieren!

Een blijvende herinnering aan jouw droomvakantie? Wij geven je 5 unieke manieren!

by Gustavo
5 originele tips om een blijvende vakantieherinnering te hebben

5 originele tips om een blijvende vakantieherinnering te hebben

Heb je eindelijk de reis van je dromen geboekt? Dan zal je de tijd van je leven gaan hebben. Vaak wil je dit delen met iedereen die je kent. De kans dat je echter al je vrienden en familieleden meeneemt op vakantie is niet zo groot. Om ze toch een beetje te kunnen laten meegenieten is het slim een vakantieherinnering te bewaren. De vijf meest interessante manieren vind je hier.

1 Een wereldkaart

De echte droomvakanties zijn vaak rondreizen. Dat betekent dus dat je meerdere plekken op verschillende werelddelen gaat aandoen. Wat is er nu leuker dan je reis uittekenen met een wereldkaart en prikvlaggetjes?  Wanneer je dan de verhalen van je belevenissen deelt, dan kunnen je gasten letterlijk zelf volgen waar en wanneer dit was. Een wereldkaart poster is hier zeer geschikt voor. Je hebt dan bovendien direct een leuk gespreksonderwerp.

2 Een bijzondere verzameling

Begin een bijzondere verzameling. Schep bijvoorbeeld op elke locatie waar je komt een klein schepje zand van het strand in en buisje. Label deze. Je kan deze dan op een mooie manier uitstallen wanneer je thuiskomt. Zo heb je een hele bijzondere herinnering. Dit kan natuurlijk andere zaken, bijvoorbeeld steentjes of schelpen. Zo bouw je een bijzonder herinnering met eigen handen. Bovendien is dit echt uniek en door niemand exact te kopiëren.

3 Inheems product

Ook het vinden van een inheems product, dat je gewoon mee naar huis kunt nemen, is een goede optie. Dit moet dus bijvoorbeeld een kledingstuk of een kunstobject zijn. Ook op deze manier kan je, net als bij de bijzondere verzameling, op je eigen manier een collectie opbouwen die ervoor zorgt dat je de vakantie die je beleefd hebt nooit meer vergeet. Je kunt hem ook nog eens heel gemakkelijk met iedereen delen op deze manier. Zorg er wel voor dat het een authentiek product is en dat er geen problemen zijn met betrekking tot het vervoer naar Nederland.

4 Een fotoreportage maken

Foto’s maken zijn altijd al een beproefde manier geweest om een vakantie te kunnen herinneren. Wat echter vaak verkeerd gaat, is het gebrek aan idee achter de foto’s. Veel mensen schieten simpelweg plaatjes op de plekken waar ze komen en daarmee zijn ze dan wel zo’n beetje verzadigd. Wie echter echt iets bijzonders wil, maakt er ook echt werk van en maakt een reportage. Dat betekent dat de foto’s bij elkaar passen en een verhaal vertellen. Dit verhaal kan jij dan ondersteunen met je anekdotes.

5 Een boek schrijven

Wil je echt zorgen dat je vakantie je voor altijd op de goede manier bijblijft? Maak dan gedurende je reis voortdurend aantekeningen. Alleen al door het op te schrijven onthoud je alles beter, dit is wetenschappelijk bewezen. Wanneer je dan thuiskomt van je reis ga je alles verwerken. Je maakt er een boek met je eigen verhaal van. Dit hoeft geen bestseller te worden. Al kan dit natuurlijk wel. Er zijn voldoende reisverhalen wereldwijd beroemd geworden.

You may also like