Home » Een actieve vakantie op Tenerife

Een actieve vakantie op Tenerife

by Gustavo
Een actieve vakantie op Tenerife

Voor een aantal mensen staat een vakantie vaak helemaal in het teken van rust. Genieten van de prachtige bestemming, het mooie weer en je prachtige hotel. Toch is er ook een groep vakantiegangers die houden van een actieve vakantie. Wandelen, fietsen, zwemmen en er flink op uit gaan. Dat kan op veel plekken in Europa, en Tenerife is zeker één van die plekken. Natuurlijk kun je op dit eiland ook genieten van zon, zee en strand, maar wie op zoek is naar een vakantie met actieve mogelijkheden kan ook zeker naar Tenerife gaat. Het eiland, onderdeel van de eilandengroep Canarische eilanden, is namelijk erg gevarieerd, waardoor je altijd wel kunt vinden wat jij zoekt in een vakantie. Voor de actieve vakantiegangers zetten wij een aantal leuke activiteiten op een rij, zodat jij op een leuke manier kunt genieten van je vakantie op Tenerife.

Naar de top van de Teide

De Teide is de inactieve vulkaan op het midden van Tenerife. Deze vulkaan was vroeger actief, maar geldt vandaag de dag als trekpleister van dit eiland. Op de top van deze vulkaan, die op ongeveer 3700 meter hoogte ligt, heb je een fantastisch uitzicht over het hele eiland. Je kunt op twee manieren deze beklimming doen. Je kunt met een kabelbaan naar boven gaan, maar je kunt ook de wandelschoenen aantrekken de tocht lopend doen. Het vergt een goede conditie en uithoudingsvermogen, maar de voldoening is zeer groot wanneer je de top bereikt hebt. Uiteraard kun je na afloop gewoon met de kabelbaan naar beneden.

Zwemmen in Siam Park

Siam Park is één van de meest bekende waterparken in heel Europa. In dit park vind je vele grote zwembaden, indrukwekkende glijbanen en natuurlijk een wildwaterbaan. Voor jong en oud is dit een park waar je een dag lang plezier kunt hebben. Er is zelfs een glijbaan te vinden waar je van een 28 meter hoge glijbaan naar beneden gaat, en dwars door een transparant aquarium met haaien glijdt. De adrenaline zal door je lichaam gieren! Siam Park is te vinden in de plaats Adeje, en van een bezoek aan dit park zul je geen spijt krijgen.

Huur een auto

Misschien wel de leukste manier om Tenerife te ontdekken, is door middel van een huurauto. Ga op je eigen tempo het hele eiland af. Ontdek leuke strandjes, authentieke dorpjes en andere leuke bezienswaardigheden. Zo kun je op je eigen tempo over het hele eiland trekken, en ben je niet gebonden aan anderen. Dat is wel het geval wanneer je bijvoorbeeld met een groepsrondreis gaat rondtrekken. Het is aan te raden om vooraf een lijstje te maken van alle plekken die je graag wil bezoeken, zodat je niet tijdens je rit nog hoeft te zoeken. Tijdens je rit zul je ontdekken dat Tenerife één van de mooiste vakantiebestemmingen van Spanje is.

You may also like