Home » Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme

by Gustavo
Duurzaam toerisme

Waar staat duurzaam toerisme voor?

Wie op een verantwoorde manier wil reizen en aandacht heeft voor mens, dier en milieu, zal waarschijnlijk kiezen voor eco toerisme of een andere vorm van duurzaam op vakantie gaan.  Tegenwoordig staat verantwoord of Fair Trade toerisme volledig in de aandacht. Waar er een grote groep mensen steeds vaker met het vliegtuig reis en verre rondreizen maakt, is er ook een grote groep ontstaan die op een ander manier vakantie wil vieren. Duurzamer, vaker een vakantie in eigen land boeken en de auto vaker laten staan. Duurzamer reizen betekent minder CO2 uitstoot en een minder snelle opwarming van de aarde.

Waar vind je informatie over duurzaam toerisme?

Wil je meer weten over eco toerisme, ecologische vakantiehuizen, natuurhuisjes, fietsvakanties en internationale reizen met de trein? Als interesse hebt in meer duurzame rondreizen, groepsreizen en individuele reizen, bezoek dan eens deze website.  Je vindt hier alle soorten reizen, ook wandelvakanties, single reizen, spirituele reizen en ayurveda reizen. Wist je overigens dat veel hotels “groen” gecertificeerd zijn me het Green Key Keurmerk?? De groene hotels die ook in Nederland vertegenwoordig zijn hebben veel aandacht voor afvalscheiding, duurzame energie, biologisch en locaa gekweekt voedsel en meer. Steeds meer hotels worden duurzaam gebouwd en zijn zéér energie zuindig. Een duurzame ontwikkeling dus.

Een ecologisch vakantiehuisje huren?

Steeds vaker zien we advertenties van natuurhuisjes en ecologische vakantiehuisjes. Mensen hebben steeds minder zin in massatoerisme en massaal vakantie vieren op een vakantiepark met subtropisch zwembad.  Een ecologisch vakantiehuisje is in de regel energie zuinig, ligt op een groene plek en vaak wordt er gebruik gemaakt van groenen stroom.  Menig huisje wekt zelf zijn energie op middels zonnepanelen of kleine windmolens. Wil je meer weten over het huren van een ecologisch vakantiehuisje of natuurhuisje.  Op de website duurzaam-toerisme.com kan je er alles over lezen. Je vindt er ook informatie over vegetarische vakanties en ayurveda. Interessant en zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen.

You may also like