Home » Dit zijn de 5 mooiste wijnroutes van Europa!

Dit zijn de 5 mooiste wijnroutes van Europa!

by Gustavo
Dit zijn de 5 mooiste wijnroutes van Europa!

Dit zijn de 5 mooiste wijnroutes van Europa!
In Europa wordt er in vele landen wijn geteeld. Met name in de mediterrane gebieden, zoals Spanje en Italië worden vele druiven geoogst. Druiven kunnen hier goed leven, door de warmte van de zon en de relatief droge grond. Doordat er zoveel soorten druiven geoogst worden in Europa en dus ook vele soorten wijn van worden gemaakt, kent Europa een aantal wijnroutes, die je tijdens een autovakantie goed kan ontdekken.

1 Het moezelgebied

De moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland stroomt. De moezelstreek ligt in Duitsland en staat voornamelijk bekend om zijn wijnsoorten. Naast de wijnen is er in deze streek nog veel meer te beleven. Het gebied kent namelijk ook een prachtige natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en met de fiets de omgeving verkennen. Daarbij kun je ondertussen genieten van de wijnen uit de moezelstreek.

2 Elzas

In het noordoosten van Frankrijk ligt de streek Elzas. Tussen de bergen van de Vogezen en de rivier de Rijn is deze streek te vinden. Doordat het vlakbij Duitsland ligt, is het vaak afgewisseld of het gebied nou bij Duitsland of Frankrijk hoorde. Inmiddels is het Frans grondgebied, maar kun je nog vele invloeden van de Duitsers terug zien. Ook dit gebied leent zich perfect voor de wijnproductie. Tijdens een vakantie naar dit gebied van Frankrijk kun je perfect genieten van de wijn uit de Elzas.

3 Portugal

Portugal staat misschien iets minder bekend om zijn wijnen, maar is wel erg bekend om zijn Port, zoals de naam al zegt. Maar ook voor de wijn zijn er aantal routes die je kan gaan bekijken, zoals de Vinho-Verde route. Deze route loopt tot aan de rivier de Douro, welke door Porto stroomt. Op deze route kun je dus genieten van de Portugese wenen, maar ook van de eigengemaakte port.

4 De biologische wijnboeren in Toscane

In het Italiaanse Toscane staan de wijnen vooral bekend om zijn biologische productie. Hier worden de wijnen dus op een biologische manier gemaakt. Naast de prachtige wijnroutes is er in Toscane nog genoeg te beleven. Toscane kent veel schattige dorpjes, die je ook op de mindere warme dagen kan bezoeken.

5 Frankrijk

Ook Frankrijk kent veel wijnroutes. Frankrijk heeft een groot oppervlakte aan land, waar voornamelijk druiven worden geoogst. Een wijnboer vinden die je een glaasje goede wijn aanbiedt, is in dit land geen lastige zoektocht. Er zijn daarom in Frankrijk genoeg prachtige wijnroutes te vinden, om eens een bezoekje aan te brengen.

You may also like