Home » Dit zijn de 5 mooiste vakantiebestemmingen in Spanje

Dit zijn de 5 mooiste vakantiebestemmingen in Spanje

by Gustavo

Vraag de gemiddelde Nederlander naar het vakantieland bij uitstek en het antwoord zal zeer waarschijnlijk Spanje zijn. De meeste mensen kennen het land van de stranden aan de kust, of van de stedentrips naar Barcelona. Dat neemt echter niet weg dat er nog wel wat mooie plekken te ontdekken zijn. Deze 5 moeten op je lijstje staan. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een echte vakantie zal beleven dit jaar.

1. Lanzarote

Niet alleen het vaste land van Spanje is aantrekkelijk. De kenmerken die het land zo fijn maken, zijn ook op de eilanden te vinden. Lanzarote op de Canarische Eilanden is een goed voorbeeld. Wat vooral een aanrader is, is gaan voor een all-inclusive reis. Klik hier om te kijken welke mogelijkheden er zoal zijn. Het zal je verbazen hoe groot en ruim het aanbod is op dit gebied. Er is dus eigenlijk geen reden om hier verder over te twijfelen.

2. Bilbao

Stedentrips in Spanje gaan naar Barcelona. In dermate grote mate, dat de gemeente liever wat minder toeristen zou zien. Dat is geen probleem voor jou, want jij kiest gewoon voor Bilbao. Deze stad behoort al jaren tot de belangrijkste steden in opkomst in Europa. Er is hier dan ook echt van alles te vinden op het gebied van cultuur en architectuur. De keuken is lekker, het klimaat is aangenaam en de mensen zijn vriendelijk. Het hele plaatje dus.

3. Spanje

Eigenlijk zou je Spanje als geheel een keer moeten zien om de schoonheid van het land pas echt te waarderen. Dit is niet zomaar terug te brengen tot een specifieke plek. Een fly-drive om een rondreis te maken is dan een goede optie. Er is een flink aanbod op dit gebied, dus je hebt nog iets te kiezen ook. Dit soort vakanties hier vergelijken is in ieder geval een slimme zet om te zetten. Zo ben je zeker van het beste aanbod.

4. Cadiz

Helemaal naar het zuiden toe vind je Cadiz. Deze stad was ooit één van de allerbelangrijkste schakels in de wereldhandel en speelt nog altijd een aanzienlijke rol. Daardoor kan je er van alles zien en beleven. Of het nu gaat om het bekijken van klassieke architectuur, of het meemaken van hedendaagse bedrijvigheid. Alles kan leuk en aantrekkelijk zijn om eens mee te maken. Er wordt veel vis gegeten. Dat is natuurlijk ook een pluspunt dat niet onderschat mag worden.

5. Ibiza

Het lijkt misschien een open deur, maar het gaat dan niet om Ibiza in de zomermaanden, maar juist buiten het seizoen. Dit eiland is niet voor niets voor velen het paradijs op aarde en zal dat ook in de jaren die komen gaan nog wel blijven. Alle reden om hier dus eens naartoe te trekken buiten het seizoen. Ook geschikt als je er al eens geweest bent.

You may also like