Home » Dit is waarom een reis naar Zuid-Afrika op jouw bucketlist moet staan

Dit is waarom een reis naar Zuid-Afrika op jouw bucketlist moet staan

by Gustavo
Safari in Zuid-Afrika

Safari in Zuid-Afrika

Op zoek naar de Big 5

De zon begint al te zakken als we met onze ranger in een open voertuig op pad gaan, de Zuid-Afrikaanse ‘bush’ in, op zoek naar de Big 5! Speurend in het rond proberen we te ontdekken wat er verscholen ligt in het gras, maar het is al gauw duidelijk dat onze ‘tracker’, die op een stoeltje voorop de motorkap van het voertuig zit, heel wat beter getrainde ogen heeft dan wij. Het duurt niet lang voordat hij een spoor heeft opgepikt en we op zijn aanwijzingen dwars door de struiken de wildernis in rijden! Plotsklaps zien we ze, een troep leeuwen die zich klaarmaken voor de jacht! En dan loopt er een leeuw rakelings langs ons voertuig, als ik mijn hand uitsteek kan ik hem aanraken. ‘Don’t move and be very quiet’, waarschuwt onze ranger! Ik kijk recht in de priemende ogen van deze prachtige kat en voel zijn kracht in die blik. Ik hoop dat hij geen trek heeft in ons, maar hij heeft totaal geen interesse in het voor hem vreemde voorwerp. Inwendig bibber ik toch wel een beetje, wát een spannende ervaring!

Actief Zuid-Afrika

Actieve vakanties

Een safari in een van de vele wildparken die Zuid-Afrika rijk is, mag niet ontbreken tijdens een vakantie naar dit fascinerende land. Maar dat is niet de enige reden waarom een reis naar Zuid-Afrika ook op jouw bucketlist thuis hoort. Het land is zó divers dat je van hoogtepunt naar hoogtepunt zult reizen. Van ruige kusten met eindeloos lange en ongerepte zandstranden en golven die uitnodigen om te gaan surfen tot machtige bergketens waar je prachtige wandeltochten kunt maken. Ben je fan van een actieve vakantie, dan kun je overal uit de voeten; mountainbiken, paardrijden, wandelen, raften, bungeejumpen, golfen, snorkelen of zeilen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Zuid-Afrika.

Cultuur Zuid-Afrika

Kunst, cultuur en gastronomie

Bruisende steden zoals Kaapstad bieden weer een heel ander soort vertier. Je wordt er vermaakt met kunst en cultuur en kunt er genieten van gastronomische geneugten. De Zuid-Afrikaanse wijnen kunnen zich meten met de top van de wereld, maar bij een typische Zuid-Afrikaanse ‘braai’ smaakt een lokaal biertje ook best! Bij het ontstaan van Zuid-Afrika hebben de Nederlanders een bepalende rol gespeeld. Deze band met Nederland komt het duidelijkst naar voren in de Afrikaanse taal, maar in Kaapstad en andere plaatsen in het land vind je nog veel andere sporen uit het roemruchtige verleden van de VOC.

Luxe in Zuid-Afrika

Buiten de gebaande paden

Wil je liever wat meer ontspanning en rust, boek dan een van de vele mooie verblijven waar je van top tot teen in de watten wordt gelegd. Er zijn nog talloze verborgen plekjes in Zuid-Afrika waar de grote massa toeristen aan voorbij gaat en waar je de waan van alle dag kunt vergeten.

Als dit nog niet genoeg is dan zorgen het heerlijke zonnige klimaat en de warmte en vriendelijkheid van de Zuid-Afrikaners er zeker voor dat een reis naar Zuid-Afrika een brede glimlach op je gezicht zal toveren. Zuid-Afrika heeft een keur aan verblijven, van eenvoudig tot zéér luxe, en is daardoor een goede keuze voor iedere beurs. Reisorganisatie Sable Tours is specialist in reizen naar Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse eigenaar en zijn Nederlandse partner laten je graag kennis maken met hun favoriete land.

You may also like