Home » Deze 3 plekken in de Languedoc-Roussillon zijn het bezoeken meer dan waard

Deze 3 plekken in de Languedoc-Roussillon zijn het bezoeken meer dan waard

by Gustavo
Deze 3 plekken in de Languedoc-Roussillon zijn het bezoeken meer dan waard

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor veel Europeanen. En dat is niet gek, want Frankrijk heeft prachtige plekken zoals de Cote D’Azur, Bretagne en Normandië. Eén van de vele mooie regio’s in Frankrijk is het Zuid-Franse Languedoc-Roussillon (Occitanië). Deze streek heeft tal van karakteristieke dorpjes, prachtige natuur, uitgestrekte wijngaarden middeleeuwse kastelen. Kortom, er is zoveel moois te bezoeken dat je het overzicht al snel verliest. Met deze top 3 mooiste plekken in de Languedoc-Roussillon, weet je zeker dat je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat.

Canal du Midi

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in de Languedoc-Roussillon is Canal du Midi. Dit kanaal is in de 17e eeuw gemaakt, is maar liefst 250 km lang en strekt helemaal van de stad Toulouse naar de Middellandse zee. Wist je dat ze er destijds 14 jaar aan gewerkt hebben? Omdat het kanaal zo lang is, zijn er natuurlijk genoeg plekken vanwaar je dit prachtige kanaal kunt bewonderen. Maar één van de mooiste plekken om dit te doen is toch wel bij de sluizen van Fonsenarres. Zowel het kanaal als deze plek staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ga je liever met een boot over het Canal du Midi? Dat kan vanaf het aquaduct bij het stadje Béziers.

Cité van Carcassonne

Nog een plek die terug te vinden is op de UNESCO werelderfgoedlijst is de vestigingsstad Carcassonne. De cité van Carcassonne is niet alleen de grootste ommuurde vesting van Europa, maar staat ook bekend als de mooiste middeleeuwse stad van Europa. Je kijkt hier je ogen uit naar de gigantische muren, prachtige uitzichtpunten en kleine stenen straatjes. Houd er wel rekening mee dat Carcassonne één van de drukst bezochte toeristentrekpleisters is.

Nîmes en Montpellier

Een bezoekje aan deze steden kun je niet overslaan. Omdat ze beiden zo verschillend zijn, hebben ze een gedeelde 3e plek. Nîmes is een klassieke stad en heeft veel bezienswaardigheden die zijn gebouwd door de Romeinen, zoals de Arena van Nîmes. Deze arena is geïnspireerd op het Colosseum in Rome. Dat zegt toch eigenlijk al genoeg? Montpellier daarentegen is veel hipper en bestaat voornamelijk uit grote boulevards, hippe boetiekjes en street art kunstwerken.

Camping of vakantiehuis

Of je nu gaat voor een camping vakantie in Languedoc-Roussillon bijvoorbeeld bij Camping and co Languedoc Roussillon, rondtrekt van plaats naar plaats met een camper of liever een stijlvol Frans vakantiehuis boekt, deze streek heeft zoveel te bieden dat elke vakantieganger zich hier zal vermaken en zijn hart verliest aan alles wat Languedoc-Roussillon te bieden heeft. Dankzij het heerlijke mediterrane klimaat is Zuid-Frankrijk uitermate geschikt voor een ontspannen strandvakantie. De keuze uit de vele campings zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en als cult-liefhebber raak je in Languedoc-Roussillon niet snel uitgekeken. Wat is jouw favoriete plek in deze regio?

You may also like