Home » De voordelen van op reis gaan met een camper

De voordelen van op reis gaan met een camper

by Gustavo
De voordelen van op reis gaan met een camper

Steeds meer mensen kiezen er voor om niet meer op reis te gaan met het vliegtuig, maar in plaats daarvan een camper te huren of te kopen. Op reis gaan met een camper biedt veel vrijheden. Zo kan je zelf bepalen waar en hoe lang je ergens overnacht, wat je meeneemt op reis en hoe je je dagen indeelt. Wil je meer weten over het camperleven? Wij hebben een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet.

Al jouw spullen binnen handbereik

Met een camper heb je al jouw spullen binnen handbereik. Maak je onderweg een stop en heb je zin in koffie? Dan hoef je niet op zoek naar een tankstation of restaurant, maar maak je deze gewoon met je eigen koffiezetapparaat. Kom je onderweg langs een prachtig meer waar je graag even wilt zonnen of zwemmen? Haal je spullen uit de camper en genieten maar. Omdat campers ruim zijn en voldoende opbergruimte bevatten, kunnen alle spullen worden meegevoerd zonder dat je daar last van hebt en kun je ze tijdens een stop eenvoudig pakken en gebruiken.

Comfortabel onderweg

Op reis gaan met eigen vervoer heeft als grootste voordeel dat je altijd je eigen spullen bij de hand hebt en je je niet aan een bagagelimiet moet houden. De meeste campers hebben voldoende opbergruimte, waardoor iedereen zijn eigen spulletjes mee kan nemen. Door op reis te gaan met een camper kunnen eventuele kinderen tijdens de reis gewoon aan tafel kunnen blijven zitten, waardoor ze onderweg kunnen tekenen of een spelletje kunnen spelen. Hierdoor voorkom je geruzie op de achterbank en blijft de reis voor iedereen aangenaam. Met een camper kan je meenemen wat je wil, beschik je altijd over je eigen spullen en kunnen de kinderen onderweg gewoon blijven spelen, waardoor je comfortabel onderweg bent.

Gratis overnachten

Eén van de grootste voordelen van een camper is de mogelijkheid tot gratis (of zeer laag geprijsde) overnachtingen. In heel Europa heb je de keuze uit duizenden verschillende camperplaatsen, waar je vaak gratis of tegen een lage prijs kunt overnachten. Hoe luxe deze camperplaatsen zijn ingericht, verschilt per land en per plaats. Sommige van deze camperplaatsen hebben geen voorzieningen, anderen zijn uitgerust met alle voorzieningen die nodig zijn om jouw camper en jezelf te onderhouden. Door jouw route vooraf uit te stippelen langs campings en camperplaatsen kun je vooraf de kosten van de reis al inschatten en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Voor het eerst op reis met een camper

Wil jij voor het eerst op reis met een camper? Dan is het aan te raden om niet direct een camper te kopen, maar eerst een camper te huren. Bevalt het op reis gaan met een camper dusdanig dat je het liefst een eigen camper wilt? Omdat campers vrij prijzig zijn in de aanschaf, kiezen de meeste mensen voor een tweedehands camper. Tweedehands campers hebben als voordeel dat ze aanzienlijk goedkoper zijn in aanschaf, maar wel, net als een nieuwe camper, van alle gemakken zijn voorzien. Tweedehands campers zorgen er voor dat je tegen een lage prijs kunt genieten van het heerlijke camperleven.

You may also like