Home » De tofste plekken om te suppen in Europa

De tofste plekken om te suppen in Europa

by Gustavo
suppen

Met de start van de lente is zonnetje weer tevoorschijn gekomen. Het koude weer verdwijnt langzaam en de dagen worden niet alleen langer, maar ook warmer. In veel landen in Europa zorgt de lente er voor dat de sup boards weer uit de schuur komen en de mensen weer het water op gaan. Reden genoeg om uit te zoeken wat de beste plekken in Europa zijn om te suppen.

Nederland

Naast de lange kustlijn is er in elke provincie wel een mooi, rustig plekje vol natuur om ons mooie land op een sup board te verkennen. Zeeland heeft bijvoorbeeld het Veerse Meer, Friesland de Alde Feanen en Brabant de groene Biesbosch. Dit zijn ideale gebieden om te leren suppen en de sport goed onder de knie te krijgen.

Ook heeft Nederland mooie steden met grachten en kanalen waardoor je kunt suppen. Amsterdam, Alkmaar en Utrecht zijn bijvoorbeeld populaire steden waar je met een sup board goed doorheen kunt peddelen. Ook zijn de meer onbekende supsteden zoals Tilburg, Eindhoven en Amersfoort onwijs leuk om tijdens het suppen te leren kennen. Op dit soort plekken krijg je mooi de kans om te ontdekken wat voor jou de beste sup board is en je skills verder te ontwikkelen.

Griekenland

Griekenland is ook een onwijs mooi land om te verkennen vanaf je sup board. Griekenland staat natuurlijk niet alleen bekend om de hoofdstad Athene, maar ook om de honderden eilandjes die allen prachtige baaitjes, strandjes en grotten hebben. Mooie plekken zijn bijvoorbeeld Marathi Beach op Kreta, Kalamari op Zakynthos en de kust bij Rhodos stad. NaGeniet daarna van een frisse Griekse salade en een heerlijke lunch en je dag kan niet meer stuk!

Spanje

Spanje – en vooral het Canarische eiland Fuerteventura – is ook een uitstekende plek om met je sup boardte leren kennen. Hier kun je solo gaan suppen, maar ze bieden hier ook tours aan zodat je met een groep de zee op kunt suppen.

Ook zijn er op en rondom het vaste land van Spanje genoeg plekken om te starten met suppen. Spaanse steden zoals Barcelona en Valencia zijn populair om te suppen. Ook zijn er populaire kuststreken zoals de Costa Brava en de Costa del Sol waar je met een sup board op avontuur kunt en daarna aan het strand kunt genieten met een ijskoude Estrella.   

Portugal

De Algarve in Zuid-Portugal is ook een ideale plek om te starten met suppen en dan vooral rond de kust van de bekende Benagil grot. Hier kun je mooi suppen in en rondom deze grot en je hebt(als je gelukt hebt) kans om dolfijnen te spotten. Daarna kun je heerlijk relaxen en lunchen bij een van de mooie vissersdorpen in de buurt.

Ook kun je mooi suppen in- en rondom Lissabon: aan de overkant van de rivier de Taag sup je namelijk langs een lagune en mooie witte stranden. Ook kun je jouw sup board meenemen naar de badplaats Cascais, wat op ongeveer 50 minuten van Lissabon ligt.

Engeland

Engeland is ook een onwijs mooie plek om te suppen. De kustlijn van Engeland staat niet alleen bekend om de hoge kliffen, maar ook om de mooie stranden. Engeland heeft mooie badplaatsen zoals Cornwall waar je mooie tours op een sup board kunt doen. Mocht je in de buurt zijn van de rivier de Avon, dan is dit een uitstekende plek om met een sup boardde sport te leren kennen. Deze langzaam stromende, kronkelende rivier loopt dwars door een oase van rust vol kleine en grote dieren.

Hawaii

Oke het is geen Europa maar toch moeten we het land niet vergeten waar suppen is ontstaan. Als je naar de geboorteplaats van suppen wilt gaan dan moet je wel even in het vliegtuig zitten, maar dan krijg je er ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring voor terug. Suppen op Oahu, Hawaii is uitstekend mogelijk op bijvoorbeeld Lanikai Beach en bij Puaenta Point. Op deze plekken kun je samen met jouw mede-suppers de prachtige natuur zien en geniet je tegelijk van de relaxte vibe van het eiland.

You may also like