Home » De mooiste watervallen van Zuid Amerika op de grens van Brazilie

De mooiste watervallen van Zuid Amerika op de grens van Brazilie

by Gustavo
Iguazu Falls

Bij de travel trends zien we tegenwoordig toch wel de nadruk liggen op bijzondere dingen ontdekken op deze wereld. Gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Zo ligt er bij de grens van het drielandenpunt van Brazilië, Paraquay en Argentinië een Nationaal Park wat je zeker niet mag overslaan als je in een van deze drie landen bent. In het National Park Iguazu liggen namelijk de indrukwekkende Iguazu Falls. Dit zijn 275 spectaculaire watervallen die van 80 meter hoog met wild geraas de Rio Iguaçu instorten. Het is werkelijk een bijzondere ervaring om dit mirakel van moeder natuur te bekijken en waarschijnlijk vind je nergens ter wereld andere watervallen die zo ontzagwekkend zijn. De ketting van talloze watervallen beslaat wel drie kilometer en ze zijn omringd door het regenwoud met een unieke fauna en flora wat het bezoek aan de watervallen nog interessanter maakt. Met trots vertellen de bewoners van het gebied de oude Guarani legende over de verboden liefde van de maagd van de inheemse bevolking waardoor deze indrukwekkende watervallen zouden zijn ontstaan.

Iguazu Falls tips

De watervallen liggen vlakbij het plaatsje Foz do Iguaçu in de Braziliaanse in de zuidwestelijke deelstaat Paraná.Je kunt de watervallen op verschillende manieren bezoeken vandaar enkele makkelijke Iguazu Falls tips;  de watervallen liggen echt op de grens van Argentinië en Brazilië. In Argentinië kun je dichterbij de watervallen komen, in dit land ligt ook 80% van de watervallen. In Brazilië heb je het mooiste uitzicht en dat is natuurlijk ook wat waard. Je kunt ook met een helikoptertour de watervallen van bovenaf bekijken. Of neem de boot naar het Isla San Martin, dat is zeker ook een bijzondere ervaring. In de buurt van de watervallen ligt ook de grootste stuwdam ter wereld, namelijk de Itaipudam. Deze stuwdam vormt weer de grens tussen Brazilië en Paraquay. Ook het enorme vogelpark Parque das Aves is hier echt een aanrader met zijn talloze tropische vogelsoorten.

Hoe kom je bij de watervallen?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is het Cataratas del Iguazu en van hieruit kun je de bus of een taxi nemen naar de watervallen. In Argentinië kun je ook met de bus naar de watervallen reizen, bijvoorbeeld vanuit Buenos Aires, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Cordoba, Curitiba, Campo Grande of Salta.

You may also like