Home » De mooiste wandelroutes in Andalusië

De mooiste wandelroutes in Andalusië

by Gustavo
De mooiste wandelroutes in Andalusië

Wandelen is gezond, maar dat niet alleen. Het is ook de perfecte manier om je helemaal onder te dompelen in een onbekende streek. Door te wandelen kom je het meest dichtbij de natuur en cultuur van een land. Binnenkort naar Spanje? Laat je dan eens inspireren door de mooiste wandelroutes in Andalusië!

Stadswandeling door Malaga

De stad Malaga is perfect om te wandelen. In het historische centrum is veel te ontdekken en dat is allemaal prima te voet bereikbaar. Wie tijdens zo’n wandeling wel van een uitdaging houdt, doet er goed aan om het Castillo de Gibralfaro te bezoeken. De klim hiernaartoe bedraagt bijna 1,5 km. Natuurlijk kun je rekenen op prachtige uitzichten. Houd bij deze route wel rekening met het tijdstip van de dag, in de zomer kunnen de temperaturen rond de middag behoorlijk oplopen!

Treed in de sporen van Carmen in Sevilla

Niet alleen de natuur van Andalusië is prachtig, de steden zijn dat ook. Daarom is het een goed idee om ook eens voor een stadswandeling te kiezen. Tijdens een stedentrip Sevilla kun je de stad op je gemak ontdekken. Het is bijvoorbeeld een aanrader om de sporen van Carmen te volgen, bekend uit de opera. Hierbij ontdek je de fabriek waar ze werkte, de straten waar ze leefde en de arena waar ze stierf. Bijzonder!

Wandel langs de hoogtepunten van Cordoba

Cordoba is een uitstekende keuze wanneer je van wandelen houdt. Er zijn niet alleen een groot aantal mooie parken, maar je kunt er ook voor kiezen om het historische centrum te voet te ontdekken. Begin bij de Guadalquivir en ontdek onder meer de oude Romeinse brug die ook te zien is in de Game of Thrones. Slenter door de Calle de las Flores en geniet van de bloemenpracht hier. Verder wachten er ook nog een aantal prachtige historische bouwwerken op je, zoals een Romeinse tempel. Te voet kun je dit allemaal van heel dichtbij ontdekken!

Historische route bij Malaga: de Escalera Árabe

De Escalera Árabe, in het Nederlands ‘Arabische trap’, is een geweldige uitdaging voor jong en oud. Dit pad ligt niet ver van het mooie Malaga en is heel geschikt voor beginnende wandelaars. Ook hier is het echter wel een pre als je in een goede conditie bent. De omgeving staat bekend om zijn historie, maar ook de uitzichten zijn hier de moeite waard. Zeker wanneer je op het hoogste punt aangekomen bent, kun je rekenen op een schitterend panorama. Het pad loopt weliswaar omhoog, maar is vrij gemakkelijk begaanbaar. Genieten van een dagje natuur tijdens je stedentrip!

Uitgebreide stadswandeling door Sevilla

Sevilla heeft voor wandelaars meer te bieden dan alleen de Carmenroute. Er zijn ook meer algemenere routes waarbij je de hoogtepunten van de stad kunt bezoeken. Wil je de belangrijkste bezienswaardigheden van het centrum zien, dan zit je al gauw op een wandeltocht van zo’n 10 km. Hierbij wandel je door de prachtige wijk Santa Cruz en kom je onder meer langs de indrukwekkende kathedraal Real Alcazar.

Welke wandelroutes in Andalusië spreken jou het meest aan? Waar je ook heengaat, de natuur en de steden van Andalusië zullen jou niet gaan vervelen. Geniet van je trip!

You may also like