Home » De mooiste eilanden van Griekenland op een rij

De mooiste eilanden van Griekenland op een rij

by Gustavo
De mooiste eilanden van Griekenland op een rij

We kennen Griekenland allemaal van de mooie stranden, het lekkere weer en de interessante bezienswaardigheden. Dankzij de diversiteit van het land is het een ontzettend populaire vakantiebestemming! Of je nou met het hele gezin op vakantie wil, of lekker even samen, Griekenland stelt je niet teleur! Het enige probleem is: hoe maak je een keuze tussen al deze mega leuke Griekse eilanden?! Om je keuze makkelijker te maken, hebben we de mooiste eilanden van Griekenland voor je op een rijtje gezet.

#1 Vakantie naar Zakynthos

Eén van onze favoriete Griekse eilanden is Zakynthos. Er zijn ontzettend veel redenen om een vakantie naar Zakynthos te boeken. Veel mensen kennen dit eiland dankzij het beroemde Shipwreck Beach, maar er is nog veel meer om te ontdekken. Wat dacht je van de bijzondere Caretta-Caretta schildpad, die veel op het eiland voorkomt? De schildpadden leggen eieren in de baaien van het zuiden van Zakynthos. Deze gebieden zijn beschermd, maar er zijn mogelijkheden om de schildpadden op een duurzame manier te bewonderen. Iets anders wat jouw vakantie naar Zakynthos uniek maakt, is de Italiaanse invloeden die je er aanvoelt. Vooral in de hoofdstad, Zakynthos-Stad, is dit goed merkbaar!

#2 Vakantie naar Rhodos

Ook het eiland Rhodos is geliefd onder veel reizigers. Je verveelt je geen moment tijdens je vakantie op Rhodos. Het eiland is namelijk het op drie na grootste eiland van Griekenland, dus er is van alles te doen. Rhodos heeft een rijke geschiedenis, waardoor er veel culturele en historische bezienswaardigheden zijn. Wat dacht je van een leuk bezoekje aan het pittoreske dorpje Lindos? Verder vind je in Rhodos-stad veel bezienswaardigheden uit de geschiedenis. Een bezoekje aan de oude stadsmuren is een echte aanrader!

#3 Vakantie naar Santorini

Een vakantie naar Santorini wordt een vakantie vol luxe! Dit Griekse eiland staat bekend om de romantische sferen en de luxe accommodaties. Santorini heeft een opvallende bouwstijl. We kennen natuurlijk allemaal de prachtige foto’s van schattige witte huisjes met blauwe koepels. Deze wil jij toch ook bewonderen tijdens je vakantie naar Santorini? Verder staat dit Griekse eiland bekend om de mooie zonsondergangen, die je vanaf verschillende uitzichtpunten kan bewonderen. De reizigers die je voorgingen omschrijven de zonsondergangen zelfs als sprookjesachtig!

#4 Vakantie naar Kreta

Kreta is het populairste vakantie eiland van Griekenland. Dat is niet zo gek, want het is het grootste eiland van Griekenland. Dankzij de grootte van het eiland is het erg divers. Er zijn veel verschillende soorten accommodaties, waardoor er ook voor jou een ideale accommodatie is voor je vakantie naar Kreta. Soms wordt Kreta bestempeld als jongerenbestemming, door de party steden zoals Chersonissos. Toch heeft Kreta veel meer te bieden dan dat. Je vindt hier een mix van prachtige stranden, een interessante cultuur, lekker eten, pittoreske dorpjes én een bruisend uitgaansleven. Een vakantie naar Kreta is dus geschikt voor allerlei soorten reizigers. Zeker wanneer je buiten de reguliere zomervakantie op vakantie naar Kreta gaat, kan je er prima tot rust komen. Of er lekker tussenuit met het hele gezin!

#5 Vakantie naar Corfu

Last but not least… Corfu! Het Griekse eiland Corfu wordt vaak omschreven als een heel karakteristiek deel van Griekenland. Je vindt er veel groene vlaktes, Venetiaanse huizen en olijfbomen. Naast dat je veel culturele bezienswaardigheden kan bezoeken tijdens je vakantie naar Corfu, is het ook geschikt als snorkelbestemming! Het mag dan een minder toeristisch eiland zijn dan de eerder genoemde eilanden, dat betekent niet dat het minder leuk is!

Kortom, Griekenland heeft ontzettend veel mooie eilanden. Hierboven heb ik er vijf toegelicht, maar er zijn nog veel meer opties. Enthousiast geworden? Boek hier jouw vakantie naar Griekenland.

You may also like