Home » De leukste reizen maak je met een hele groep

De leukste reizen maak je met een hele groep

by Gustavo
De leukste reizen maak je met een hele groep

Wil jij graag wat van de wereld zien, maar vind je het een heel gedoe om zelf een rondreis samen te stellen? Vind je het misschien ook helemaal niet prettig, alleen of met je partner rondreizen in een land dat je niet kent? Geen zorgen, je bent zeker niet de enige die deze mening heeft. Een oplossing is er ook: ga gewoon gezellig mee op een groepsreis. Dan zie je niet alleen de mooiste plekjes van de wereld, je houdt er misschien ook nog nieuwe vriendschappen aan over.

Op reis!

Niet iedereen die graag verre reizen maakt is ook meteen maar heel zelfstandig en avontuurlijk ingesteld. Er zijn genoeg mensen die maar wat graag reizen naar verre landen, maar niet de behoefte hebben om te backpacken of zonder plan rond te gaan reizen. Veel van hen kiezen voor een rondreis. Deze heb je in alle soorten en maten. Er zijn rondreizen waarbij het programma wel voor je is uitgestippeld, maar waar je ter plekke zelf van A naar B reist; de individuele rondreis. Het voordeel hiervan is dat al je hotels al netjes geboekt zijn, net als je vluchten en vervoer ter plekke, dat scheelt een boel.

Voor wie eenmaal op de plek van bestemming aangekomen de vakantie pas echt begint als hij of zij zelf nergens meer voor hoeft te zorgen, is een begeleide rondreis de perfecte manier van reizen. We hebben het hier over het algemeen over een groepsreis, waarbij je dus samen reist met meer mensen die hetzelfde programma volgen. Vaak worden deze reizen van de eerste tot de laatste dag begeleid door een reisleider, die ter plekke alles regelt en eventuele problemen oplost. Een prettig idee, zeker als je reist naar een land waar de taalbarrière groot is of wanneer je simpelweg zeker wilt zijn dat je je nergens zorgen over hoeft te maken.

Waarheen?

De meeste groepsreizen gaan naar wat verdere bestemmingen, of plekken die wat dichterbij zijn maar nog vele plekken kennen waar de meeste mensen nog nooit zijn geweest. Een rondreis door de USA staat voor veel mensen hoog op het verlanglijstje, maar ook groepsreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zijn populair. Natuurlijk is er nog veel meer keuze, een rondreis Costa Rica bijvoorbeeld, of een groepsreis naar Marokko.

Het leuke aan reizen met een groep is dat je na afloop van de reis in veel gevallen niet alleen mooie herinneringen en foto’s hebt gemaakt, maar ook nieuwe vriendschappen. Meer dan eens vinden er spontane of georganiseerde reünies plaats om nog even na te praten over de reis, en niet zelden groeien er mooie vriendschappen uit een gezamenlijke vakantie.

You may also like