Home » De lekkerste wereldgerechten

De lekkerste wereldgerechten

by Scott
De lekkerste wereldgerechten

Bijna elk land heeft wel zijn eigen traditionele keuken met specialiteiten. Tijdens jouw vakantie kun je hier volop van genieten en alles proeven van zowel hapjes als drankjes. Verblijf in een mooi hotel in Spanje, ga naar Thailand of boek een van de hotels in Griekenland voor de lekkerste smaaksensaties tijdens jouw vakantie!

Spaanse tapas y mas

We beginnen met de Spaanse tapas. Dit zijn koude en warme kleine gerechten die gezamenlijk gegeten worden. De bedoeling van tapas is dat je van elk gerechtje wat kunt pakken en zo dus verschillende dingen tijdens je maaltijd benut. Denk aan Pan Catalana, brood met een verse tomatensalsa, garnalen in knoflookolie of gebakken groentes en gefrituurde inktvisringen. In Nederland drinken de vrouwen vaak wijn en de mannen bier, Spanjaarden genieten tijdens de lunch en het diner juist vaak van een karafje Sangria. Sangria wordt gemaakt op basis van rode wijn met vruchten en door de toegevoegde zoetigheid merk je de alcohol vaak pas de volgende ochtend.

De lekkerste wereldgerechten Tapas

Ouzo en Mezedes

In de Griekse cultuur hebben ze hun eigen ‘tapas’ namelijk Mezedes. Natuurlijk denk je gelijk aan Tzatziki, het meest bekende Griekse gerechtje. Maar onder mezes valt bijvoorbeeld ook feta met tomaat, gehaktballetjes in saus, gevulde wijnbladeren en spinaziehapje. Hmm, ga je ook al watertanden? De Grieken zijn niet vies van een glaasje Ouzo of Raki en dit bieden ze de gasten dan ook graag aan. Tijdens jouw vakantie in Griekenland kun je bij de rekening dan ook vaak een glaasje verwachten.

Witte rijst en Thaise curry

In Thailand zul je moeten wennen aan de maaltijden. Het is namelijk heel normaal om al bij het ontbijt al rijst op je bord te krijgen. De Thaise bevolking gelooft in de rijstgodin Mae Phosop, hierom mag je uit respect nooit overgebleven rijst weggooien. Het eten in Thailand is heel goedkoop doordat er veel groeit en er dus ook veel kruiden en groenten beschikbaar zijn. Voor een van de heerlijkste gerechten zoals een Thaise curry zit je tijdens je vakantie in Thailand dus helemaal goed!

You may also like