Home » De herfst ontvluchten? 7 zonnige ideeën!

De herfst ontvluchten? 7 zonnige ideeën!

by Gustavo
Griekenland, Kreta, Loutro

Dat de zomer in Nederland bijna voorbij is, hoeft voor jou natuurlijk niet hetzelfde te betekenen. Als je nog wat langer van de zon wilt genieten, dan zoek je die toch gewoon op? Dat doe je bijvoorbeeld met behulp van waarschijntdezonwel.nl. Wil je naar de zon toe in de herfstvakantie? Dan vind je hier de plekken waar je moet zijn.

#1. Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos is bij iedereen wel bekend. Vooral vanwege de leuke tijd die je er in de zomer kunt hebben. Wat veel mensen misschien nooit eerder beseft hebben, is dat wanneer de toeristen vertrekken, het eiland gewoon hetzelfde blijft. Ook in de herfst kan je hier dus lekker in de zon zitten.

Tsambika beach op Rhodos, Griekenland

Tsambika beach op Rhodos, Griekenland

#2. La Palma

Soms moet je in de herfst net iets verder weg dan je in het voorjaar en de zomer moet om de zon te vinden. Dan krijg je echter wel waar voor je geld. Dit is bijvoorbeeld het geval op La Palma. De Canarische Eilanden zijn immers ook in de tweede helft van het jaar nog meer dan geschikt voor een zonvakantie.

#3. Tenerife

Eigenlijk kan je hier in grote lijnen hetzelfde vinden als je op La Palma vindt. Wat vooral zo aantrekkelijk is, is de perfecte temperatuur die in deze streken in de herfst gehaald worden. Het gaat dan om een temperatuur van zo’n 25 of 26 graden Celsius. Niet te warm, maar een stuk aangenamer dan in Nederland.

#4. Kos

Wie iets minder zeeklimaat wil, vliegt juist iets meer in zuidoostelijke richting. Dan kom je natuurlijk al snel uit op één van de vele, fijne Griekse eilanden. Wat dus voor Rhodos geldt, is ook van toepassing op een herfstvakantie op Kos. Er is eigenlijk bijna een garantie op zon te geven.

#5. Gran Canaria

De Canarische eilanden met hun zeewind en hun temperaturen van 25 tot 26 graden zijn ideaal in de maand oktober. Wie dus direct zekerheid wil hebben van een goede warme vakantieweek, moet eigenlijk verder niet twijfelen en gewoon naar deze eilandengroep vertrekken.

Strand in de stad Puerto Rico op Gran Canaria

Strand in de stad Puerto Rico op Gran Canaria

#6. Mallorca

Spaanse eilanden met goede temperaturen zijn ook een stuk dichterbij te vinden. Een goede keuze is dan bijvoorbeeld Mallorca. Dit eiland is eigenlijk het gehele jaar geschikt om er in de zon te zitten en de maanden september en oktober zijn hier natuurlijk geen uitzondering op. Dat maakt het ook zeer geschikt voor de volgende herfstvakantie.

#7. Kreta

Net iets koeler dan veel van de andere bestemmingen op deze lijst, maar wel lekker zonnig, is het Griekse Kreta. Hier is het vaak net boven de 20 graden Celsius wanneer de herfstvakantie aanbreekt. Dat kan natuurlijk net genoeg zijn. Alleen al om die reden is het goed om Kreta zeer serieus te nemen als optie.

Griekenland, Kreta, Loutro

Griekenland, Kreta, Loutro

You may also like