Home » De drie mooiste bestemmingen met de camper tijdens de winter

De drie mooiste bestemmingen met de camper tijdens de winter

by Gustavo
Praia Amado (Portugal)

Wanneer we het hebben over de camper, denken we al snel aan de warmere zomerperiode. Toch kan je ook tijdens de winterperiode genieten van een verblijf in de camper. Natuurlijk hoef je niet automatisch te verblijven op de top van de Mont Blanc, maar kunnen we ook zuidelijke oorden opzoeken. Maar wat zijn nu de mooiste winterbestemmingen om met de camper heen te trekken? Hieronder vind je alvast onze drie favorieten. Spoiler: ook een ijskoude winterlocatie mocht niet ontbreken!

Praia Amado (Portugal)

Praia Amado (Portugal)

In het zuiden van Portugal is het ook tijdens de winterperiode nog steeds aangenaam vertoeven. Praia Amado is hier een populaire vakantieplaats voor mensen met een camper. Veel heeft te maken met het mooi natuurlijk strand waar het hobbelend landschap overheen lijkt te welven.

Praia Amado is een ideale locatie voor een aangename wandeling of het tot rust komen bij zonsondergang. Ook surfers blijken er overigens graag te vertoeven. De sfeer zouden we omschrijven als relaxed. Het leuke is dat je er nog heel veel gratis staanplaatsen terugvindt. Uiteraard kan je er ook andere stranden bezoeken en intussen genieten van de rijke Portugese keuken. Onder andere Praia da Murraçao mag niet op jouw lijstje ontbreken. Rijd je helemaal door tot het zuiden van het land? Stop dan zeker ook even aan de Lighthouse of Cabo de São Vicente.

Winterkamperen in Tirol (Oostenrijk)

Winterkamperen in Tirol (Oostenrijk)

Toegegeven: het is heel bijzonder en jouw verwarming zal extra hoog staan. Maar als wintersporter is kamperen in de sneeuw echt een droom. Onder andere in het Tirolse Fieberbrunn kampeer je gewoon naast de skipiste. Het fenomenaal uitzicht krijg je er gratis bij. Alleen al omwille van zo’n  vergezicht zou je een camper kopen. Zorg wel dat je niet al te hoog op het terrein staat opdat je niet naar beneden hoeft te klauteren om de stekker erin te pluggen. Uiteraard neem je met sneeuwbanden en een eventuele sneeuwketting jouw voorzorgen. Tip: kies wel even voor een deluxe camperplaats met een verwarmde sanitaire omgeving.

Genieten in de Europese laars (Italië) Praia Amado (Portugal) Winterkamperen in Tirol (Oostenrijk)

Genieten in de Europese laars (Italië)

Hoewel winterkamperen in Tirol een bijzondere ervaring is en iedereen wel eens een winter moet doorbrengen in Portugal, staat Italië nog steeds bovenaan ons lijstje met favoriete winterlocaties. De aangename winterse temperaturen en de vele zonuren spelen uiteraard een rol.

Wat ons betreft is de regio van Catanzaro een absolute aanrader. Niet alleen omdat je in een wip de oversteek naar Sicilië maakt, ook omwille van de rijke cultuur en de heerlijke keuken. Het was immers ooit de belangrijkste zijdestad ter wereld. Tegenwoordig zijn het echter de drie heuvels waarop men de stad bouwde, die het meest tot de verbeelding spreken. Verblijven zal je er echter voornamelijk moeten doen op openbare staanplaatsen: de regio focust nog steeds voornamelijk op het zomers toerisme. Een zonde.

Geen zorgen: indien je de route via de westkust van Italië volgt, zijn er onderweg meer dan genoeg campings die wel tijdens de winterperiode geopend zijn. Laat die route trouwens ook net de ruggengraat van deze winterreis zijn. Het is dan ook een veel beter idee om een camper te huren bij een firma zoals Booij en zo de zon tegemoet te rijden, dan erheen te vliegen en bij aankomst een caravan te huren. Al was het maar omdat een keulse reis doen des te leuker is…

You may also like