Home » De drie leukste wintersport locaties in Europa

De drie leukste wintersport locaties in Europa

by Gustavo
De drie leukste wintersport locaties in Europa

In een leuke reisblog moet er ook een keer aandacht besteed worden aan de vakantiemogelijkheden in de winter. Welke plaatsen zijn in Europa het beste om op wintersport te gaan? Dit is natuurlijk afhankelijk van de manier waarop je op wintersport gaat. Ga je met je gezin of ga je met vrienden? In het eerste geval is een kinderweide een must. In het tweede geval moeten typische mannenzaken voorkomen in het gebied.

1. Oostenrijk – Ski Arlberg

Van dit gebied heb je vast en zeker een keer gehoord. Ski Arlberg is het gebied in de Alpen met het dorp Lech. Niet voor niets gaat de koninklijke familie hier elk jaar naar toe. Deze nr. 1 bestemming wintersport Europa is mede zo populair vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die er elk jaar valt. Dit heeft te maken met de gunstige ligging van Ski Arlberg. Het is een groot skigebied met 300 kilometer piste. Ook de apres-ski is hier goed geregeld. Je kunt hier heerlijk uit eten met je gezin, maar je kunt hier ook met je vrienden typische mannenzaken bespreken.

2. Oostenrijk – Kitzbühel en Kirchberg

Wil je uitdaging op de ski? Dan is het misschien de moeite waard om naar Kitzbühel te gaan. Dit dorp staat bekend om de Hahnenkamm. Op deze berg wordt de meest gevaarlijke skiwedstrijd ter wereld georganiseerd. Wanneer je de Hahnenkamm geskied hebt, kun je in Kirchberg genieten van de geweldige apres-ski. Dat is ook waar dit dorp om bekend staat. De twee dorpen samen omvatten een heel groot skigebied met heel veel snelle en moderne liften. Dit zorgt ervoor dat de wachttijden beperkt blijven.

3. Frankrijk – Les Trois Vallées

In een leuke reisblog van wintersportbestemmingen hoort ook absoluut deze wintersportbestemming in Frankrijk, de grootste van de wereld. Omdat het gebied zo groot is, is er ook veel te kiezen als het gaat om accomodaties en sfeer. Tijdens de skitochtjes kun je genieten van schitterende uitzichten vanwege de hoge ligging. Houd hier rekening mee als je met je auto gaat. Het is wel zeker de moeite waard.

You may also like