Home » De beste periode om naar New York te gaan

De beste periode om naar New York te gaan

by Gustavo
De beste periode om naar New York te gaan

De beste periode om naar New York te gaan

De New Yorkse seizoen kunnen heftig zijn. Je herinnert je waarschijnlijk wel de beelden van de recente zware sneeuwstorm. In de zomerperiode slaat de hitte dan weer genadeloos toe. Natuurlijk wil je jouw stedentrip naar New York in alle comfort doorbrengen. Wij zochten naar de beste periode om New York te bezoeken. We hielden hierbij echter niet alleen rekening met het weer. Ook het prijskaartje, de drukte en de bezienswaardigheden spelen immers een rol.

Meteorologisch beste periode

Op weerkundig vlak zijn de maanden september, oktober, april en mei aanbevolen. Gedurende die maanden krijgen we milde en aangename temperaturen. September en mei zijn hierbij de warmste maanden uit dit rijtje. Dan kan de temperatuur immers oplopen tot 26°C. Ook het aantal regendagen blijft dan beperkt tot zes á negen. Mag het toch wat frisser zijn? Kies dan voor de maanden oktober of april. Dan mag je temperaturen van 16 tot 18°C verwachten.

Financieel beste periode

Vooral in de zomerperiode lopen de prijzen voor vliegtickets snel op. Ook de hotelprijzen volgen die trend. Februari, oktober en begin november zijn vaak de goedkopere maanden. In combinatie met de weersverwachtingen blijkt oktober de interessantste maand te zijn. Dan kunnen de prijzen soms 50% goedkoper zijn dan tijdens de zomerperiode. Overigens zijn last minutes gedurende die periode vaak ook een stuk goedkoper.

De herfstperiode in New York: aangeraden?

Oktober is in theorie de beste maand om New York te bezoeken. Maar valt er dan ook wat te beleven? De praktijk antwoordt positief op die vraag. Vooral een herfstwandeling in Central Park is een aanrader: gezelligheid troef! Eind oktober kan je dan weer de verjaardag van Lady Liberty vieren. Een bezoekje aan de New York Rangers of de New York Giants? In oktober is dat geen probleem.  Eind oktober verschijnen bovendien ook de eerste ijsbanen in het straatbeeld. Ook hier waan je je al snel in een romantische film.

Voeg je liever een muzikale noot toe aan jouw citytrip? De maand oktober staat steeds garant voor diverse Broadwaymusicals. Uiteraard behoren ook de andere New Yorkse bezienswaardigheden gewoon tot de mogelijkheden.

Conclusie: oktober is een ideaal moment om New York te bezoeken. September, april en mei zijn eveneens aanraders. Toch liggen de prijzen gedurende die maanden vaak een stuk hoger. Eventueel kan een last minute deal daar wel verandering in brengen.

You may also like