Home » De beste autovakantie begint thuis
De beste autovakantie begint thuis

Wie een autovakantie boekt, hoopt op een aantal dingen: lekker weer (uiteraard), fraaie routes, interessante plekken, heerlijke lokale keukens en bijzondere plaatsen en accommodaties om te overnachten (om maar en aantal dingen te noemen). Er zijn twee dingen waar je zeer nadrukkelijk niet op hoopt: autopech en een ongeluk. Hoewel dit 999 van de 1000 keer ook niet aan de orde is, zijn dit wel dingen waar je helaas rekening mee dient te houden. Het is namelijk wel mogelijk dat je pech krijgt of dat je betrokken raakt bij een ongeluk. Een goede voorbereiding kan dan een groot verschil maken. De beste autovakantie begint dus thuis. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Dit scheelt niet alleen bij calamiteiten; het brengt ook rust wanneer er niets gebeurt. Tijdens je vakantie wil je onbezorgd kunnen genieten.

Zorg voor een auto in een goede conditie

Tijdens je autovakantie ben je afhankelijk van je auto. Deze moet je, zoals altijd, veilig en comfortabel van A naar B brengen. Een groot verschil is echter dat de omstandigheden vaak zwaarder zijn (slechtere wegen, hogere temperaturen) en je veel meer kilometers aflegt dan gebruikelijk. Daarom dient je auto in goede conditie te zijn. Hier kun je eenvoudig zelf voor zorgen. Laat je auto van tevoren controleren en voorzie deze van een onderhoudsbeurt. Een goede garage of dealer weet waar op gelet moet worden bij een autovakantie. Goede remmen en banden, nieuwe vloeistoffen, een check van alle bewegend onderdelen en een airco die goed functioneert: het zijn enkele voorwaarden voor een fijne vakantie met de auto.

Mensen zien wellicht op tegen de kosten van zo’n beurt, maar bekijk het eens van de andere kant: als er wel iets stuk gaat en je dit in het buitenland moet laten repareren, zal dit je nog veel meer kosten.

Hoe zit het met pechhulp?

Het zal je maar gebeuren: je komt met autopech stil te staan langs de weg in een land waar je de taal niet of onvoldoende machtig bent: veel succes. Je zou niet de eerste pechvogel zijn die strandt. Gelukkig kun je voor vertrek al maatregelen treffen, in de vorm van goede pechhulp. Je hebt keuze uit diverse abonnementen en kunt zo zelf kiezen in hoeverre je ontzorgd kunt worden. De wetenschap dat je kunt bellen met een Nederlandse centrale, is wel zo fijn.

Ga nooit onderverzekerd op weg

Je autoverzekering is zeer dierbaar; helemaal als je op autovakantie gaat. Ga nooit onderverzekerd op weg. Weet jij precies waar je tegen verzekerd bent en wat de voorwaarden zijn? Welke schade wordt wel en niet vergoed en hoe zit het met eventueel letsel van inzittenden? Gelden deze bepalingen ook in het buitenland? Het online afsluiten van je autoverzekering is zeer eenvoudig. Op vergelijkingssites kun je autoverzekeringen berekenen en de voor jou meest geschikte verzekering vinden en afsluiten. Je kunt onder andere vergelijken op prijs maar – en dat is minstens net zo belangrijk – ook op voorwaarden. Met de juiste verzekering rijd je zorgelozer rond in het buitenland.

You may also like