Home » De 7 mooiste natuurparken van Amerika en Canada!

De 7 mooiste natuurparken van Amerika en Canada!

by Gustavo
Banff national park in Canada

Banff national park in Canada
Amerika en Canada staan op veel vakantieliefhebbers hun lijst met nog te bezoeken bestemmingen. Deze landen beschikken over een aantal zeer mooie natuurparken, waardoor het te verklaren is waarom zoveel vakantiegangers hierheen vliegen. De mooiste natuurparken in deze landen zijn bijvoorbeeld Banff national park en uiteraard de Grand Canyon.

1. Banff national park in Canada

In het zuidwesten van Alberta is het Banff national park te vinden. Dit park is onderdeel van de Rocky Mountains. Oorspronkelijk heette het park Rocky Mountain Park en was het één van de eerste natuurparken van Canada. Het park beschikt over meerdere gletsjers, bergen en rivieren, waardoor een bezoekje aan dit park tijdens een vakantie in Canada niet kan ontbreken.

2. Saguenay-St. Lawrence Marine Park

Een ander natuurpark in Canada wat niet mag ontbreken aan je lijstje is het Saguenay-St. Lawrence Marine Park. Het park ligt in het oosten van Canada, namelijk in Québec. Voor de waterliefhebbers is dit park een uitstekende plek om te vertoeven. Er zijn vele wateractiviteiten om te doen in dit natuurpark, zoals walvissen spotten. Maar ook kajakken in één van de rivieren is een optie.

3. Mt. Revelstoke & Glacier National Parks

Op de weg van Vancouver naar Calgary vind je 2 nationale parken, namelijk Mt. Revelstoke en het Glacier national park. Door deze natuurparken lopen wegen, waardoor je ook met de camper of caravan hier je verblijf nog iets langer kan maken. In deze gebieden is een wandeling ook geen slecht idee. De omgeving leent zich hier goed voor en biedt een prachtig uitzicht over de bergen.

Mt. Revelstoke & Glacier National Parks

4. Bryce Canyon national park in Amerika

Ook Amerika beschikt over een aantal natuurparken die je eens in je leven gezien wilt hebben. In dit park werkt het vriezen en dooien goed met elkaar samen, waardoor er verschillende kalk- en zandcreaties zijn ontstaan. In dit park zijn ook meerdere voorzieningen getroffen, zoals een shuttlebus die je van de ene kant van het park naar de andere kant brengt. Hierbij kom je langs de beste uitzichtpunten, waardoor je de mooiste punten te zien krijgt.

5. Yellowstone national park

Één van de meeste bekende parken in Amerika is het Yellowstone national park. In dit park komen vele natuurverschijnselen samen, waardoor je in één klap alles van het park kan zien. Zo zijn er bijvoorbeeld gletsjers, heetwaterbronnen en rotsen, maar ook bossen, meren en watervallen. Ook zijn er veel bijzondere dieren te spotten, zoals beren, bizons en elanden.

Yellowstone national park

6. Grand Canyon

Het meest bekende park is natuurlijk de Grand Canyon. In vele films komt dit nationale park voor. Het park ligt ten oosten van Las Vegas en wordt door veel mensen bezocht die een rondreis door Amerika maken. Om het hele park door te lopen kost het je ongeveer 2 dagen, maar je kan de reis ook beperken tot alleen de uitzichtpunten.

7. Yosemite national park

De vallei in dit park is gevormd door een gletsjer. De gletsjer ligt tussen 2 rotsen in, waarvan 1 de steilste rots is van heel Amerika. Via watervallen valt het water naar beneden, wat een mooi uitzicht biedt. In dit nationale park zijn verschillende bezienswaardigheden, zoals het Glacier Point.

You may also like