Home » Daarom is Luxemburg het leukste vakantieland van Europa

Daarom is Luxemburg het leukste vakantieland van Europa

by Gustavo
Daarom is Luxemburg het leukste vakantieland van Europa

Luxemburg is een wereld op zich. Het land maakt deel uit van de Benelux, één van de oudste samenwerkingsverbanden tussen landen ter wereld. De Benelux bestond al voordat de voorloper van de Europese Unie werd opgericht in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Luxemburg heeft zelfs nog bij Nederland gehoord, ook nadat België zelfstandig werd. In Luxemburg wonen meer buitenlanders dan mensen met de Luxemburgse nationaliteit, ook hierin is het land uniek. Luxemburg is onder veel Nederlanders populair als vakantieland, vooral vanwege de prachtige landschappen.

Een vakantiehuis huren in Luxemburg

In Luxemburg zijn in vrijwel alle steden vakantiehuizen, vakantievilla’s en bungalows te huur. Deze huizen zijn vaak in het bezit van particulieren. Zij gebruiken het als tweede huis en verhuren het in de periodes van het jaar dat ze er zelf niet verblijven. Een vakantiehuis huren kun je heel eenvoudig zelf regelen via het internet. Veel huizenbezitters bieden hun vakantiewoning online te huur aan. Je kunt op de website ook direct zien of het vakantiehuis van je keuze beschikbaar is in de door jou gewenste vakantieperiode. Je kunt een vakantiebungalow huren voor twee personen maar ook voor grotere gezinnen en groepen kun je een accommodatie huren. De vakantiewoningen zijn in de meeste gevallen van alle gemakken voorzien, zoals een volledig ingerichte keuken en een comfortabele badkamer.

De stad Luxemburg

De gelijknamige hoofdstad van Luxemburg, ook wel Luxemburg-Stad genoemd, is de grootste stad van het land. In Luxemburg werken veel mensen die afkomstig zijn uit de buurlanden, vooral uit Frankrijk. De financiële sector is de belangrijkste bron van inkomsten. Tot voor kort kon je als vermogende burger in Nederland een spaarrekening in Luxemburg openen om zo belasting te ontduiken. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. Vanwege de vele forensen wonen in Luxemburg net als in de rest van het land meer buitenlanders dan mensen die een Luxemburgs paspoort bezitten. De stad is voor toeristen echt een aanrader met mooie oude gebouwen en veel bruggen.

Daarom is Luxemburg het leukste vakantieland van Europa

Ontdek de Ardennen

De belangrijkste reden waarom Nederlandse toeristen een bezoek brengen aan Luxemburg zijn de Ardennen. Een vakantiehuis in Luxemburg huren wordt vooral gedaan om in de Ardennen de vakantie te kunnen doorbrengen. Je kunt hier mooie fietstochten maken als je er tenminste geen moeite mee hebt om te klimmen. De mountainbike is wellicht een beter idee dan een gewone toerfiets. Maar ook mooie wandelingen behoren natuurlijk tot de mogelijkheden, waarbij je op de hoogste punten kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de omgeving. Je kunt ook een mooie treinreis maken door de Ardennen. Er loopt een spoorlijn naar Clervaux, deze begint in het Belgische Luik en voert rechtstreeks door de Ardennen. Ook een dagje winkelen in Luik behoort op deze manier tot de mogelijkheden tijdens je vakantie in Luxemburg.

Ontdek de Ardennen

You may also like