Home » Checklist voor het achterlaten van je woning

Checklist voor het achterlaten van je woning

by Gustavo
Checklist voor het achterlaten van je woning

Checklist voor het achterlaten van je woning

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk dat je woning veilig blijft. Niemand heeft er zin in dat je bij terugkomst een leeg huis aantreft. Daarom is het extra belangrijk om je huis goed te beveiligen als je je huis voor een tijdje achterlaat. Met een aantal tips kun je ervoor zorgen dat je huis daarom perfect beveiligd is en de kans op een inbraak minimaal is. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Dus biedt inbrekers zo min mogelijk de kans om je spullen weg te roven.

1 De buren

Vaak vraag je aan buren of ze even de planten water willen geven als je een tijdje weggaat. In dat geval kun je misschien de checklist voor de buren iets langer maken, waardoor je huis veiliger is. Zet er bijvoorbeeld ook op dat ze de gordijnen af en toe even open en dicht doen. Dit zorgt ervoor dat je de indruk wekt dat er iemand thuis is, terwijl dat in feite helemaal niet zo is.

2 Raamsluiting

Eén van de dingen die mensen vaak vergeten is het goed sluiten van de ramen. De deuren worden vaak 100 keer gecheckt, maar de ramen worden nog wel eens overgeslagen. Toch zijn de ramen vaak de plek waar inbrekers naar binnen willen komen. Een goede raambeveiliging met bijvoorbeeld een axa raamsluiting kan ervoor zorgen dat inbrekers buiten de deur blijven, of in dit geval het raam.

3 Laat je contactgegevens achter

Wat verder erg belangrijk is, is om je contactgegevens achter te laten bij vrienden. Niets is zo vervelend als niet weten dat je er inbrekers zijn geweest. In het geval van nood kunnen vrienden je dan berichten, waardoor je eventueel sneller van vakantie terug kan komen om te kijken of alles nog wel helemaal in orde is.

4 Pak de auto rustig in

Inbrekers gaan in de zomer vaak rondkijken of er mensen op vakantie gaan. Dit kun je bijvoorbeeld zien omdat mensen de auto aan het inladen zijn. Zorg er dus voor dat je niet te opzichtig te werk gaat. Doe bijvoorbeeld de hoedenplank in de auto, zodat inbrekers niet kunnen zien dat er heel veel vakantie spullen in de auto zitten.

5 Tijdschakelaars

Ook tijdschakelaars kunnen ervoor zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Met een tijdschakelaar zorg je er namelijk voor dat de lampen op een bepaald tijdstip aan en uit gaan. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen om 9 uur ‘s avonds aan laten gaan en om 1 uur ‘s nachts weer uit. Wat daarbij wel handig is, is om de lampen niet allemaal exact om 9 uur aan te laten gaan. Laat de lampen allemaal een minuut van elkaar aan gaan. Niemand kan namelijk zes lampen tegelijk aan doen.

6 Sociale media

Veel mensen plaatsen gezellige berichtjes op sociale media als zij op vakantie gaan. Dit is echter niet echt een goed idee. Inbrekers kunnen namelijk dan precies in de gaten houden wanneer je weggaat en wanneer je weer thuis komt. Een beter idee is dan om achteraf een berichtje te plaatsen dat je het leuk hebt gehad. Hierdoor kunnen inbrekers niet in de gaten houden, wanneer je precies weg bent.

7 Huisoppas

Voor sommige mensen kan een vakantie ook zijn om gewoon een tijdje in een ander huis door te brengen. Je zou bijvoorbeeld kunnen uitzoeken of er vrienden zijn die een tijdje in je huis willen verblijven. Hierdoor zijn er daadwerkelijk mensen in je huis, waardoor de kans op inbraak een stuk kleiner is. En daarnaast heb je ook meteen een oppas voor de kat.

8 Een kluis

Belangrijke spullen die je zeker niet kwijt wil raken als je op vakantie bent, kun je in een kluis bewaren. Hierdoor is het een stuk lastiger om de spullen te stelen. Je bent dan een stuk zekerder van je spullen, want een kluis is nou eenmaal niet makkelijk om open te maken.

You may also like