Home » Checklist die je moet afwerken voordat je naar de Verenigde Staten gaat!

Checklist die je moet afwerken voordat je naar de Verenigde Staten gaat!

by Gustavo
vlag van amerika

Een reis naar de Verenigde Staten van Amerika is natuurlijk erg bijzonder. Het land van de eindeloze mogelijkheden! Maar voordat je naar dit land gaat, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Met deze checklist weet je in ieder geval zeker dat je aan alles hebt gedacht!

Zorg dat je je ESTA hebt geregeld

Zonder je te hebben geregistreerd in het ESTA kom je de VS niet binnen. De ESTA is het nieuwe systeem dat de Amerikanen hanteren om hun bezoekers te kunnen onderzoeken. Je kunt de ESTA eenvoudig hier. Als Nederlander of Belg mag je maximaal 90 dagen spenderen in de VS op basis van een geldige ESTA-registratie. Via deze pagina kun je precies vinden waarop je moet letten! Een aanvraag is niet gratis, maar kost via de site altijd 25 euro, inclusief consulaire kosten, en ongeacht de wisselkoers. Ondanks het feit dat je een ESTA hebt, moet je alsnog door de douane bij aankomst op het vliegveld. Vaak wordt er een korte ondervraging gehouden met een douanier. Deze man of vrouw verlangt antwoorden op een aantal standaardvragen, zoals je (criminele) verleden, de datum van je terugvlucht, je verblijfplaats, et cetera.

Checklist die je moet afwerken voordat je naar de Verenigde Staten gaat

Zorg ervoor dat je een geldige creditcard hebt

In de Verenigde Staten wordt veel meer betaald met een creditcard dan in Nederland. Bijna alle betalingen die je in dat land doet, van het hotel tot de boodschappen, gebeuren via deze kaart. Debet kaarten, zoals wij gewend zijn, worden minder geaccepteerd. Houd er rekening mee dat je betaallimiet hoog genoeg moet zijn. Bij het huren van een auto of bij het boeken van een hotelovernachting wordt er vaak een aanzienlijk borgbedrag van je creditcard gehaald. Het kan dus zijn dat je opeens al aan je limiet zit, zonder dat je iets hebt gekocht. Het is dan ook handig om alternatieve betaalmethodes bij je te hebben. Contant geld of reischeques bijvoorbeeld.

Wees op de hoogte van de wetten

Op veel vlakken is Amerika een heel ander land dan dat wij gewend zijn in Nederland. Zo mag je onder de 21 jaar niet drinken. De wetten kunnen ook nog verschillen per staat waar je je bevindt. Lees je dus goed in over welke regels er gelden op de plek waar jij op dat moment bent. De politie in de Verenigde Staten staat bekend om zijn striktheid. Maak dus geen grapjes met ze!

vlag van amerika

Plan je reis goed

De Verenigde Staten zijn samen erg groot. Om niet overweldigd te worden door de grote afstanden is het slim om een planning te maken van waar je allemaal naartoe wilt. Ook is het huren van een auto vaak handig. Amerika is hét land voor een prachtige roadtrip. Hier kun je tips lezen voor een autovakantie in Amerika.

You may also like