Home » Busreis door Noord-Italië; dit zijn de meest bijzondere plaatsen

Busreis door Noord-Italië; dit zijn de meest bijzondere plaatsen

by Gustavo
mahon menorca

Bella Italia verkennen met de bus? Ja, natuurlijk! Een busreis naar veelzijdig Italië is dé manier om zoveel mogelijk leuke dorpjes, steden en streken in een korte tijd te bezichtigen. Er is veel aanbod aan bus rondreizen die je de mooiste delen van Italië laten zien. De keuze is reuze en het is daardoor gemakkelijk om te verdwalen in alle opties en mogelijkheden. Daarom hebben wij alvast de leukste en populairste tours voor je op een rijtje gezet. Deze mag je niet missen!

Gardameer, Verona & Venetië

Eén van de populairste vakantiebestemmingen in Italië is toch wel het Gardameer. Menig Hollander geniet van de zon en het strand in de drukbezochte badplaats. Het romantische bergmeer van ruim 50 km lang en 19 km breed is een plaatje om te zien en wordt omringd door nog veel meer moois aan natuur. Zo kun je er bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de citroenboomgaarden waar onder andere de beroemde Italiaanse limoncello van gemaakt wordt.

Je kunt een dergelijke (strand)vakantie ook combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Verona om te winkelen en gezellig te vertoeven op het sfeervolle terras. Tot slot is ook het wereldberoemde Venetië wel een hoogtepunt in deze regio die je niet over zou moeten slaan. Een karakteristieke en bijzondere stad zoals je nog nooit gezien hebt. Een rondreis als deze biedt je daarom het beste van twee werelden: geniet van een aantal dagen hangen aan het strand in combinatie met een citytrip naar het cultureel historisch hart van Italië.

Florence, Pisa en Elba

Een andere veelbesproken en veel gemaakte reis is een vakantie in de Toscaanse streek. Het staat bekend om haar kunstgeschiedenis, prachtige landschappen van wijn- en olijfgaarden en de pittoreske plaatsjes. Met name Florence, Siena en Pisa zijn welbekende toeristische trekpleisters. Waar Florence uit haar voegen barst van de kunstwerken gemaakt door de grootste Italiaanse meesters als Michelangelo, Raphael en Leonardo da Vinci, staat Pisa (onder andere) bekend om haar scheve toren en blinkt Elba uit in haar prachtige natuur, baaien en stranden. Zo krijg je net als de rondrit Gardameer, Verona & Venetië een beetje mee van alle facetten van een typisch Italiaanse vakantie!

Lago Maggiore, Cinque Terre & Toscane

De laatste bustrip-tip is wederom een rondreis in Toscane met een uitstap naar het Lago Maggiore. Het prachtige bergmeer in combinatie met het subtropische klimaat staat garant voor een geweldige tijd. Zo kun je met een boottocht naar het enerverende bloemeneiland Isola Bella dat te midden van het vakantiegebied ligt. Ook kun je vanuit Lago Maggiore gemakkelijk excursies doen naar bijvoorbeeld Macugnaga, het Ortameer of een dagje naar de Italiaanse modestad Milaan. Tot slot is ook een bezoek aan het relatief onbekende dorpje Cinque Terre een echte aanrader. Het kleurrijke kustdorpje levert de meest adembenemende plaatjes op. Cinque Terre bloeit van karakter en cultuur en zit vol kleine, romantische pandjes, gezellige terrasjes én je kunt er heerlijke, authentiek Italiaanse gerechten krijgen. Er valt dus genoeg moois te ontdekken tijdens de bus rondreis door Italië!

You may also like