Home » Binnenkort op reis? Lees hier de tips & tricks voor een veilige reis

Binnenkort op reis? Lees hier de tips & tricks voor een veilige reis

by Gustavo

De zomervakantie komt steeds dichterbij en dan groeien ook dromen tot reizen. Want hoe lekker is het om een paar weken even helemaal weg te zijn. Met deze tips heb je een veilige reis, zodat je zonder zorgen kunt vertrekken.

Laten we beginnen met verzekeringen. Zorgen dat het goed geregeld is met de verzekering is namelijk ook een actie die je ver voor je reis regelt. Kijk goed naar jouw eigen situatie, zodat je weet welke verzekeringen goed bij je past. Reis je veel? Dan kun je een doorlopende reisverzekering doen. Daarnaast is het goed om uit te zoeken of jouw zorgverzekering ook de kosten van buitenlandse ziekenhuizen vergoedt, want dat hoeft niet het geval te zijn. Wil je meer weten? Lees dan hier de vier redenen om een verzekering af te sluiten als je op reis gaat.

Kopie van reisdocumenten

Soms wil een hostel, hotel of waar je ook slaapt een kopie van je ID. Maar zij hebben lang niet al jouw gegevens nodig. Daar heeft Rijksoverheid nu een handige app voor, de KopieID-app. Hier kun je bekijken welke gegevens de instantie wel en niet nodig heeft. De app streept dan de overbodige weg, zoals je foto en/of BSN-nummer. Zo kun jij een veilige kopie geven en kunnen fraudeurs er niet mee aan de haal gaan.

Doe vooronderzoek

Ga je naar Schotland? Zeker een mooi land! Maar zit je op het toilet en vraagt iemand anders of diegene erbij mag? Dan moet je dat volgens de wet toelaten. Jep, dat is een vreemde wet. Hopelijk gaat dit je niet overkomen, maar het is wel verstandig om voor vertrek even goed in het land te duiken. Zo zijn er namelijk wetten waarmee je mogelijk wel in aanraking kan komen. Je krijgt bijvoorbeeld in Barcelona een boete als je spuugt en mag je niet meer op de trappen bij de Trevi-fontein in Italië zitten.

Ik ga op reis en neem mee

Het is goed om te bedenken wat je meeneemt, maar ook handig om je spullen thuis veilig achter te laten. We gaan er niet vanuit dat er ingebroken wordt bij jou thuis, maar better safe than sorry. En daarom raden wij aan om een safe, ofwel een kluis, aan te schaffen. Hierin kun je spullen van waarden neerleggen. Denk aan laptops en sieraden. Je hebt speciale kluizen voor thuis, zowel met een sleutel als elektrisch slot.

You may also like