Home » De 3 beste Europese steden om oud en nieuw te vieren

De 3 beste Europese steden om oud en nieuw te vieren

by Gustavo
De 3 beste Europese steden om oud en nieuw te vieren

Oliebollen, vuurwerk en champagne. Het nieuwe jaar vieren we vaak elk jaar op dezelfde manier en met dezelfde familie en vrienden. Wil jij het dit jaar een keer anders doen en vind je het niet erg om de oliebollen een keer in te ruilen voor wat anders? Dan is oud en nieuw vieren in het buitenland een leuk idee. Een keuze maken waar dit dan gaat zijn is vaak lastig, daarom geven we je in dit artikel 3 vakantietips voor nieuwjaar in het buitenland.

Parijs

Wil je samen met je geliefde zijn dan is Parijs, de stad van de liefde, daar natuurlijk een uitstekende plek voor. Houd er wel rekening mee dat er in Parijs op een andere manier nieuwjaar wordt gevierd dan in Nederland. Zo wordt er geen groot vuurwerk afgestoken en vinden er ook geen grote evenementen plaats. Mochten jullie hier toch al niet veel waarde aan hechten en zijn jullie al snel tevreden met wat heerlijke Franse kazen, wijnen, en natuurlijk wat champagne met uitzicht op bijvoorbeeld de Eiffeltoren, dan is Parijs een leuke optie. Als je toch in Parijs bent bewonder dan meteen de Mona Lisa in het Louvre, bezoek de kunstenaarswijk Montmartre, en maak een boottocht over de Seine.

Dublin

Niet met je geliefde, maar juist met je vrienden oud en nieuw vieren in het buitenland? Dan ga je in Dublin zeker met een knaller het nieuwe jaar in. Er zijn maar weinig blogs over reizen die Dublin adviseren. Maar wij kunnen jullie een ding met zekerheid zeggen: De Ieren weten hoe ze een feestje moeten bouwen en er is dan ook van alles te doen in de stad. Zo zijn er vuurwerkshows en worden er grote evenementen gevierd, maar ook als je je nacht het liefst in kleine kroegen doorbrengt zijn de Ierse Pubs hier natuurlijk de beste plek voor. Bezoek de volgende dag de historische binnenstad van Dublin en de mooiste bibliotheek ter wereld, of duik opnieuw de pub in om de kater van gisteren te verwerken.

Reykjavik

Wil je het een keer écht helemaal anders doen, overweeg dan Reykjavik als nieuwjaars bestemming. Wat is er nu beter dan nippend aan een glas champagne op zoek te gaan naar het noorderlicht, een onvergetelijke ervaring. Rond 12 uur gaat heel de bevolking van Reykjavik vervolgens – en daarmee bijna de gehele bevolking van IJsland – de straten op om vuurwerk af te steken en zijn er overal vreugdevuren te vinden. In de kroegen van Reykjavik gaan de feestjes vervolgens nog tot in de vroege uurtjes door. Als de kater de volgende dag niet te groot is, combineer deze trip dan met een roadtrip rondom de Golden Circle, een mooie route die binnen één dag te rijden is en die je langs watervallen, geisers en de mooiste landschappen voert.

Hopelijk ga jij met deze vakantietips voor nieuwjaar in het buitenland een onvergetelijk nieuw jaar tegemoet! Nog niet klaar met inspiratie opdoen? Bezoek dan andere leuke blogs om inspiratie op te doen zodat je uiteindelijk tot een weloverwogen besluit kunt komen.

You may also like