Home » Bespaar op energie, spaar voor je vakantie!

Bespaar op energie, spaar voor je vakantie!

by Gustavo
Bespaar op energie, spaar voor je vakantie

Er zijn een aantal manieren waarop je meer energie kunt besparen, zodat je geld overhoudt voor een welverdiende vakantie. ’s Morgens de lichten uitdoen, minder tijd besteden onder de douche, je kleren wassen met koud water en een miljoen andere dagelijkse gewoonten die je kunt aanpassen, zullen je helpen om elke maand op de energierekening te besparen. Je zult op deze manier drastisch je maandelijkse uitgaven verminderen. De kosten van je maandelijkse nutsvoorzieningen kunnen sterk variëren, afhankelijk van je levensstijl. In elk geval kunt je je energiekosten verlagen door een paar eenvoudige wijzigingen aan te brengen in je huis en gewoonten.

Bespaar op verwarming en verkoeling

Een geweldige manier om je energierekening te verlagen, is door je gebruik van de verwarming en airconditioning te verminderen. Je kunt dit in principe bereiken door je huis in zones op te delen, zodat je je kunt concentreren op het verwarmen of koelen van de kamers of ruimtes met behulp van individuele thermostaten. Sluit gewoon alle deuren en ventilatieopeningen in kamers die niet worden gebruikt om een energiezuinige omgeving te creëren. Je kunt ook ventilatoren in je hele huis gebruiken om tijdens de zomer, hoge airconditioning kosten te voorkomen.

Koop energiezuinige apparaten

Moderne nieuwe apparaten zullen je helpen om de energiekosten te verlagen. Als je klaar bent om te upgraden, investeer dan in energiezuinige opties. Bekijk machines en apparaten met A+++-labels die veel minder stroomkosten dan de A-producten. Vervang je verwarming/ koelsysteem, koelkast, oven, wasmachine en/of droger en stap over op spaarlampen.

Schakel over naar huisautomatisering Domotica

Deze overschakeling kan je helpen om in de loop van de tijd veel te besparen als het gaat om energiekosten. Met innovatieve opties zoals slimme thermostaten, verlichting bedieningen, slimme stekkerdozen en meer wat je eenvoudig thuis en op afstand kunt bedienen. Hiermee zul je flink wat geld opzij kunnen zetten. Dat betekent dat je bespaart op je energierekening zonder dat je je dagelijkse levensstijl hoeft te veranderen.

Stap over naar een goedkopere energieleverancier

Energietarieven verschillen per energieleverancier. Zorg ervoor dat je alle energieleveranciers vergelijkt om te kijken bij welke je het goedkoopste uit bent. Schakel over op de goedkoopste leverancier, zodat je maandelijks wat geld opzij kunt zetten voor je vakantie. Overstappen van energie via easyswitch zal je helpen om energieleveranciers in een oogopslag te vergelijken, zodat je met de minste moeite het goedkoopste contract aan de haak slaat. Volgend jaar geniet jij dan lekker van je vakantie!

You may also like