Home » Beleef het sfeervolle leven in Antwerpen

Beleef het sfeervolle leven in Antwerpen

by Gustavo
Beleef het sfeervolle leven in Antwerpen

Antwerpen is misschien wel de leukste stad van België. Met zijn half miljoen inwoners mag het zich een ware metropool noemen. Toch voel je overal de Belgische gezelligheid. Antwerpen is een ideale stad om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Belgen weten wat ontspanning en lekker eten betekenen, dus laat je meenemen in de gezellige sfeer en kom helemaal tot rust! Ben je toch eigenlijk een echte cultuurliefhebber, ook dan heeft Antwerpen voldoende voor je in petto. In deze stad hoef je je nooit te vervelen!

 

Antwerpen diamantenstad

Antwerpen is het belangrijkste handelscentrum voor diamanten ter wereld, dat is al 500 jaar zo. Wereldwijd reist 84 procent van alle ruwe diamanten ter wereld langs Antwerpen. Voor geslepen diamanten geldt een percentage van 50 procent. Vaak worden de ruwe diamanten in Antwerpen verhandeld en verlaten ze België om in het buitenland geslepen te worden. Veel van de diamanten komen daarna weer terug om verkocht te worden in de winkels. Aan het eind van de vijftiende eeuw trokken veel Joden uit Spanje en Portugal richting Noord-Europa. Zij brachten diamanten met zich mee.

 

In de huidige Joodse wijk van Antwerpen zijn dus ook heel wat handelaren gevestigd. Bovendien wordt de Joodse wijk gekenmerkt door synagogen en gebedshuizen, maar ook typische restaurants. De wijk is in het centrum van de stad gelegen, vlakbij het centraal station. Alle juweliers moeten aan een kwaliteitskenmerk voldoen om in Antwerpen te mogen opereren. Als je op zoek bent naar een bijzonder sieraad dan vind je deze zeker in de mooie Belgische stad.

 

Wat valt er allemaal te zien?

Behalve een wandeling door de diamantenwijk kun je je op nog veel meer manieren vermaken. De historische binnenstad met als een van de hoogtepunten de Grote Markt mag zeker niet aan je bezoek ontbreken. Ook winkelen kun je in Antwerpen als de beste. Op de Meir, de grootste winkelstraat van de stad, vind je zowel bekende merken als kleinere winkels. Antwerpen ligt aan de rivier de Schelde. Je kunt hier een rondvaart op maken. In de zomer is de boulevard een heerlijke plek om in het zonnetje te genieten van jouw Belgische biertje.

 

Een stad om je vingers bij af te likken

Belgen zijn echte Bourgondiërs en weten als geen ander wat lekker eten en drinken is. In Antwerpen is dat niet anders. De stad is rijk aan restaurants en cafés en ook proeven in bierbrouwerijen behoort tot je mogelijkheden. Er bestaan zelfs georganiseerde culinaire wandelingen waarmee je de stad verkent en tegelijkertijd smult van alle streekproducten. Belgische friet, chocolade en bier zijn wereldberoemd. Ongetwijfeld heb je minstens

één van deze dingen ooit al eens gegeten of gedronken. Maar heb je ook je tanden wel eens gezet in de zogenaamde Antwerpse handjes?  Deze koekjes of chocolaatjes vind je in bijna elke bakkerij wel terug.

You may also like