Home » Barbecueën op de camping, zo werkt het!
Barbecueën op de camping, zo werkt het!

Kamperen betekent het ultieme gevoel van vrijheid, of je dit nu in een tent of een caravan doet. Bereid je ook buiten je eigen eten, dan voel je je helemaal één met de natuur. Terwijl je de spiesjes omdraait, maak je onder het genot van een biertje of een wijntje een praatje met je familie, vrienden of medevakantiegangers. Barbecueën op de camping doen de meeste mensen dan ook meer dan regelmatig. Gasbarbecues zijn verreweg de meest gebruikte barbecues op campings.

Waarom een gasbarbecue?

Het feit dat een gasbarbecue met afstand de populairste soort barbecue op de camping is, heeft met diverse dingen te maken. Zo is het gebruik van een houtskoolbarbecue in de eerste plaats vaak al uitgesloten, omdat veel Europese campings het gebruik ervan verbieden. Zeker in de hete, droge zomermaanden zijn de risico’s te groot. Een elektrische barbecue vereist op zijn beurt altijd de nabijheid van een stopcontact. Ook verbruikt een dergelijk apparaat verhoudingsgewijs voor een camping veel stroom.

Gasbarbecues van diverse afmetingen

Bij bbq-zaak.nl vind je een breed aanbod barbecues en overige benodigdheden en accessoires. De diverse soorten barbecues zijn allen ruim vertegenwoordigd. De gebruiksvriendelijke gasbarbecue  bestaat in verschillende afmetingen. De compacte modellen zijn uiteraard het ideaalst om mee te nemen naar de camping. Heb je echter voldoende ruimte in je auto, of barbecue je meestal voor meer dan twee à drie personen? Dan wordt een iets groter model geadviseerd. Zo kun je eenvoudig voor iedereen tegelijkertijd grillen.

De Skottelbraai: ideaal voor beginnende kampeerders

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de Skottelbraai. Dit type barbecue is overgewaaid vanuit Zuid-Afrika, het land waar barbecueën haast tot een kunst wordt verheven. Omdat de Skottelbraai, die overigens ook op gas werkt, handig is in zijn gebruik, is hij ideaal voor beginnende kampeerders. Tevens stelt een Skottelbraai je in staat om een gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Je kunt hem voor het bereiden van de meeste denkbare gerechten gebruiken, zeker als je hem ook nog eens uitbreidt met accessoires.

Een elektrische barbecue op de camping

Is de beschikbaarheid van stopcontacten op de camping waar jij verblijft geen probleem? Dan kun je natuurlijk ook prima gebruikmaken van een elektrische barbecue. Heb je genoeg ruimte om hem te vervoeren, dan kun je kiezen voor een variant op een standaard. Bij bbq-zaak.nl vind je zonder problemen de beste elektrische bbq voor jou.  Op een grote camping waar je over veel ruimte beschikt, kun je prima een staand model gebruiken. Reis je echter rond, dan is een compact model vanzelfsprekend handiger.

Check de regels van de camping

Zoals eerder gezegd is het barbecueën op open vuur op de meeste Europese campings verboden. Hiermee is het gebruik van een houtskoolbarbecue dus vrijwel altijd uitgesloten. Ga er echter niet vanuit dat je elk ander soort zomaar kunt gebruiken. Maak je gebruik van een gasbarbecue, dan kun je ook te maken krijgen met campingregels met betrekking tot de grootte van de gasfles. Ga dit dus altijd na voordat je een barbecue meeneemt of zelfs speciaal voor je kampeervakantie aanschaft. Het gebruik van een elektrische barbecue is wel bijna overal toegestaan.

You may also like