Home » Backpacken door India? Deze 6 bezienswaardigheden moet je zien!

Backpacken door India? Deze 6 bezienswaardigheden moet je zien!

by Scott
Backpacken door India

India is het op één na grootste land ter wereld en kent daardoor een enorme veelzijdigheid aan landschappen, culturen en bezienswaardigheden. Het in zuid-Azië gelegen land is daardoor zeer geliefd bij backpackers. Tijdens de velen India reizen die jaarlijks gemaakt worden, bezoeken veel toeristen in ieder geval de bekende Taj Mahal. Er zijn echter nog talloze andere bijzondere plekken om te bezoeken. Doe daarom hier je reis inspiratie op en ontdek de zes bezienswaardigheden die je in ieder geval moet zien!

1.Rode Fort, Delhi

In de hoofdstad van India, Delhi, ligt het Rode Fort ofwel Red Fort. Dit gebouw uit de zeventiende eeuw is één van de redenen om deze bruisende stad te bezoeken. Het Fort is met name bekend doordat hier de onafhankelijkheid ooit werd uitgeroepen. Het Rode Fort werd bovendien ontworpen door de beroemde architect Shah Jahan, die ook de Taj Mahal ontwierp.

2.Goa

Dol op prachtige stranden en mooie natuur? Bezoek dan de kleinste deelstaat van India: Goa. Populair bij backpackers dankzij de mooie stranden en de relaxte sfeer. In tegenstelling tot in andere delen van India vind je hier veel groen en prachtige baaitjes. Menig vakantieganger blijft hier dan ook flink wat dagen vertoeven.

3.De Gouden Tempel van Amritsar

In Punjab, vlakbij de grens van Pakistan, ligt de stad Amritsar. Deze stad wordt ook wel het centrum van het Sikhisme genoemd. Vele Sikhs gaan op pelgrim naar deze stad en bezoeken dan de Gouden Tempel. Tijdens een reis door India mag je een bezoek aan deze heilige plaats eigenlijk niet overslaan.

4.Pelgrimsplaats Varanasi

Een ander beroemd pelgrimsoord is de stad Varanasi. Deze indrukwekkende plaats is met name bekend door de beelden van de vele mensen die in de rivier baden, bidden en ceremonies houden. Veel gelovigen komen bovendien naar deze pelgrimsplaats om er familieleden te cremeren. Voor veel bewoners uit India is deze oude stad dan ook een heilige plaats.

5.Meemaken: het Holifeest

Meer een belevenis dan een bezienswaardigheid is het Holifeest. Dit wereldberoemde feest vindt ieder jaar plaats rond de tijd dat wij in Nederland carnaval vieren: eind februari of begin maart. Het feest valt altijd samen met volle maan en staat voor de afsluiting van de Indiase winter. Tegelijkertijd viert men dat het goede altijd het kwade overwint. Dit doen de mensen door alles te versieren en met felgekleurde poeders te gooien. Een heel bijzonder en uitbundig feest dat je zeker mee wilt maken.

6.Taj Mahal

We noemden hem al even in de inleiding en natuurlijk mag de Taj Mahal ook niet ontbreken in dit lijstje. Dit gebouw wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en dat is zeker niet onterecht. Het in 1631 vervaardigde bouwwerk was een liefdesverklaring van Shah Jahan aan zijn overleden echtgenoot. Zeker weten dat dit imposante gebouw ook op jou een enorme indruk achterlaat.

You may also like