Home » Australië: een land met veel gezichten

Australië: een land met veel gezichten

by Gustavo
Australie een land met veel gezichten

Het is een bekend beeld bij veel families: de keukentafel vol reisgidsen en verhitte gesprekken over de volgende vakantiebestemming. De één wil graag lekker bakken op het strand, de ander wil hiken door de bergen. En een derde wil op expeditie door de woestijn of jungle.

Vaak eindigt het ermee dat er voor één bestemming wordt gekozen, met de belofte dat volgend jaar dan die andere bestemming wordt bezocht. Maar waarom zou je moeilijk doen, als je gewoon naar een land kunt waar je het allemaal kunt beleven? Dat land is Australië.

Zon, zee en strand

Australië is een enorm land dat volledig is omringd door water. Het heeft dus ook enorm veel prachtige stranden. Natuurlijk is niet elk plekje aan de kust geschikt voor een strandvakantie. De Great Ocean Road aan de zuid-oostelijke kust van Australië staat bekend om zijn machtig mooie rotsformaties, maar is minder geschikt als strandplekje. En op sommige plekken is het onveilig om te zwemmen door haaien (zoals bij Fraser Island) of zoutwaterkrokodillen (noordelijke stuk van Queensland, Northern Territory).

Daar staan echter prachtige stranden tegenover. Bij Noosa kun je behalve zonnen ook heerlijk surfen. Bondi Beach (bij Sydney) is wereldberoemd. En wat te denken van de kilometers lange stranden van Great Keppel Island, waar je bijna niemand tegenkomt? Dat is wel wat anders dan hutje-mutje op het strand van Zandvoort!

Hiken door de bergen in Australië

Ook voor een stevige hike zit je goed in Australië. Al noemt men het daar een bushwalk. Voor beginners zijn de wandelroutes in de Blue Mountains (niet ver van Sydney) enorm geschikt. De langste route kost je ongeveer een dag en brengt je vanuit Katoomba naar een rotsformatie genaamd “The fallen castle” en weer terug. Maar er zijn ook verschillende meerdaagse wandelroutes. Elk National Park in Australië kent een groot aantal prachtige wandelroutes. Hou er wel rekening mee dat een bushwalk in Australië wel wat anders is dan een wandelingetje over de Veluwe. Zorg voor voldoende eten, water en neem voldoende kleding mee voor alle weersomstandigheden.

Op expeditie in de jungle

Om de jungle te leren kennen moet je in de noordelijke regionen van Australië zijn. Cape Tribulation (ten noorden van Cairns) is een beroemd (sub-tropisch) regenwoud. Met een beetje geluk kom je hier een cassowary tegen. En wat te denken van Kakadu National Park?

Op expeditie in de woestijn

De meeste mensen denken bij Australië al heel snel aan de woestijn. Dat is niet raar, want een groot deel van dit eiland bestaat inderdaad uit woestijn. Verrassend genoeg is zelfs de woestijn een enorm levendig gebied, er valt altijd wel wat te zien.

Vooral het rode zand in het midden van Australië is uniek. Bezoek Uluru en Kings Canyon, of zet je tentje op bij één van de vele (gratis) campsites in de woestijn. Kook op een kampvuurtje en zie een sterrenhemel zoals je deze nog nooit gezien hebt.

Wanneer je naar Australië reist, kun je in één reis enorm uiteenlopende gebieden bezoeken. Hiervoor zul je wel grote afstanden moeten afleggen. Het is dan ook slim om alleen het hoognodige met je mee te nemen. Niet voor niets is backpacken in Australië één van de meest-gekozen vormen van rondreizen. Als backpacker heb je alles wat je nodig hebt bij de hand, terwijl je wel maximale flexibiliteit hebt om dit prachtige land te leren kennen.

Australië is het perfecte land voor wie alles wil meemaken.

You may also like