Home » Aruba: klein van stuk, rijk aan geschiedenis

Aruba: klein van stuk, rijk aan geschiedenis

by Gustavo
aruba reistips

Aruba is ongeveer net zo groot als ons Waddeneiland Texel en heeft slechts 115 duizend inwoners. Het eiland is als autonoom land onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Aruba is in de loop van zijn geschiedenis gekolonialiseerd geweest door achtereenvolgens Spanje, Engeland en Nederland. Deze invloed vind je tot op heden terug in de Arubaanse samenleving. Niet alleen qua architectuur en monumenten, ook qua taal. Tegenwoordig zijn Nederlands en Papiaments de officiële talen van het eiland. Maar ook wordt er nog steeds door veel mensen Spaans gesproken. De Arubaanse bevolking stamt van oorsprong af van de inheemse Indiaanse bevolking, Afrikaanse slaven en Europese immigranten.

 

Paradijs voor strandliefhebbers

Het tropische klimaat en de stabiele temperatuur gedurende het jaar maken van Aruba ook voor jou een geschikte vakantiebestemming. Vooral Amerikanen vertoeven hier graag. De meeste toeristen brengen voornamelijk een bezoek aan Aruba vanwege zijn oogverblindende stranden. Ben jij ook zo een grote strandliefhebber? Dan wil je nooit meer weg van Aruba! Palm Beach en Eagle Beach zijn de meest bekende stranden. Eagle Beach wordt zelfs tot een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied gerekend. Elk jaar leggen schildpadden hier gedurende een aantal maanden hun eieren. Maar het is ook zeer zeker de moeite waard om een auto te huren en zelf de kleinere, rustige strandjes te ontdekken.

 

Flora en fauna

Grote kans dat je tijdens je vakantie ook wel iets meer wilt zien dan een strand. Ook al vermaak je je natuurlijk prima met een cocktail in je hand op een ligbedje. Met de Caribische zon op je hoofd en zeewater dat je huid streelt als je een duik neemt. Maar goed, mocht je besluiten deze goddelijke situatie voor een dagje te verlaten, dan zal je niet teleurgesteld raken! Een echt hoogtepunt is het nationale park Arikok. Natuurliefhebbers laten een bezoek aan dit park niet aan zich voorbijgaan. Zowel qua flora als qua fauna kijk je hier je ogen uit.

 

Het park vind je in het oosten van het eiland, waar het flink heuvelachtig is. Hierdoor is de bevolkingsdichtheid hier een stuk lager dan bijvoorbeeld in het westen. Binnen het park bevindt zich ook een natuurlijk zwembad. Het oceaanwater wordt hier door rotsen geïsoleerd en vormt zo een als het ware afgescheiden bad. Behalve dit natuurlijke bad kom je ook tientallen spuitgaten tegen waardoor het oceaanwater zich naar boven perst.

 

Oranjestad

En dan heb je nog Oranjestad, hoofdstad maar ook cultureel centrum van het eiland. De stad is een mengeling van het oude en het moderne leven. Enerzijds kun je je ogen uitkijken naar de koloniale panden. Deze hebben de meest uiteenlopen, vrolijke kleuren. Oranjestad heeft zich echter sterk ontwikkeld en is behalve een historische ook een moderne stad. Houd je van winkelen, lekker eten en uitgaan? Dan ga jij je in Oranjestad zeker vermaken. Opmerkelijk is dat de stad ook veel casino’s stelt. Hierdoor wordt het ook wel eens de Las Vegas van de Cariben genoemd. Al met al is het een bruisende plek waar zowel locals als toeristen zich prima vermaken.

You may also like