Home » Alternatieven voor Schiphol; Eindhoven en Rotterdam

Alternatieven voor Schiphol; Eindhoven en Rotterdam

by Gustavo
Alternatieven voor Schiphol; Eindhoven en Rotterdam

Mocht je met het vliegtuig naar het buitenland willen, zullen de meeste Nederlanders een vliegtuig vanaf Schiphol Amsterdam Airport pakken. Dit vliegveld wordt echter vooral de laatste jaren steeds drukker. Dit zie je niet alleen in de terminal, ook op de taxibanen en landingsbanen wordt het drukker wat resulteert in vertragingen. Totdat Lelystad Airport echt in gebruik is, zijn de vliegvelden van bijvoorbeeld Rotterdam en Eindhoven ineens een stuk aantrekkelijker aan het worden. Vliegtickets vanaf deze zogenaamde regionale luchthavens hoeven echt niet duurder te zijn. Transavia vliegt namelijk gewoon voor 60 euro retour vanaf Eindhoven naar bijvoorbeeld het zuid-Spaanse Málaga!

Eindhoven Airport

Vliegbasis Eindhoven, zoals de luchthaven officieel heet, ligt vrij dichtbij het centrum van Eindhoven. Helaas is er geen treinstation op Eindhoven Airport, daarom zul je vanaf Eindhoven Centraal Station een bus moeten pakken naar vliegveld Eindhoven. Vanaf daar ben je vaak binnen 10 minuten door de security controle en voordat je het weet zit je in het vliegtuig! De vliegtijden naar de bestemmingen zijn natuurlijk wel heel erg vergelijkbaar met Schiphol. Toch is Eindhoven ideaal voor als je een beetje in het zuiden van land woont!

Rotterdam the Hague Airport 

Ook Rotterdam the Hague Airport, voormalig vliegveld Zestienhoven, is een steeds populair wordend alternatief. Het vliegveld is in aantallen passagiers de derde luchthaven van Nederland. Ook Rotterdam Airport heeft geen eigen treinstation, wel heeft het goede parkeerfaciliteiten en kun je er ook prima met de bus naartoe. De beveiligingscontrole in de terminal gaat sneller en ook op de platformen buiten is het niet zo druk. Net als Eindhoven is Rotterdam Airport een prima alternatief voor het steeds drukker wordend Schiphol!

You may also like