Home » Alles wat je moet weten over een vakantie met een camper

Alles wat je moet weten over een vakantie met een camper

by Gustavo

Veel bedrijven bieden een breed scala aan campers. Je kunt bijvoorbeeld een occasion huren als je op vakantie wilt gaan. Je moet goed rondkijken om een camper te vinden die aan je wensen en eisen voldoet. Daarom is het belangrijk om een goed verhuurbedrijf te vinden dat een uitgebreide inspectie ondergaat en voldoet aan strenge kwaliteitseisen voor al hun campers. Op deze manier ben je zeker van een veilige en comfortabele rit, en dat is natuurlijk erg belangrijk als je bijvoorbeeld met je gezin op vakantie gaat.

Pop-top camper voor extra ruimte

Een pop-top camper heeft een afneembaar dak dat omhoog kan voor meer hoofdruimte en een tweede bed. De pop-top, ook wel stijgend dak genoemd, kan handmatig of elektrisch worden verhoogd als je meer ruimte boven je hoofd nodig hebt. Op die manier kan de camper meer slaapruimte bieden voor jou of je gezin. Dit is ideaal als je jonge kinderen hebt, omdat je in het bed beneden kunt slapen terwijl de kinderen op het dak bed slapen. Het pop-up compartiment heeft hoofdruimte en dient als praktische opbergruimte voor al je spullen. Dit type camper is doorgaans kleiner dan andere typen campers. Kleinere campers passen goed op parkeerplaatsen. Er zijn ook tal van diesel- en benzine modellen beschikbaar, waarvan sommige vierwielaandrijving hebben. Op die manier kun je reizen zonder je al te veel zorgen te maken over het milieu. Als je tevreden bent met al deze voordelen, kun je een camper kopen in plaats van huren.

Camper met hoog dak voor meer comfort

Als je op zoek bent naar een grotere camper, dan is een high-top camper iets voor jou. De permanente bergruimte boven de camper waar veel spullen in kunnen worden opgeborgen is meestal volledig geïsoleerd. Dit is het duidelijke voordeel van een hoog dak. Dergelijke campers zijn meestal ook groter dan andere campers, zodat je over functionele badkamers en keukens kunt beschikken. Er zijn waarschijnlijk ook banken en vaste bedden beschikbaar. Ze zijn perfect voor koppels die wat meer ruimte willen omdat de campers vaak twee cabines hebben. De camper kan ook twee of vier zitplaatsen hebben. De hoogtebeperkingen die op veel parkeerplaatsen aanwezig zijn, verhinderen echter dat een camper met hoge top eronderdoor kan. Houd daar dus rekening mee voordat je een beslissing maakt.

Cab-over campers voor maximale ervaring

Tot slot is de grootste camper die je kunt vinden de cab-over camper. De grootte van de camper is een duidelijk verkoopargument. De ruimte in de cab-over cabine is de permanente dubbele slaapruimte. Cab-over campers zijn daarom populair bij jonge gezinnen. De ruimte in de camper is erg groot en je kunt hem met vanalles inrichten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet genoeg ruimte hebt als je met zo’n camper reist. Deze camper zal zeker aan al je behoeften voldoen. Dit soort campers is echter meestal duurder als je ze wilt huren of kopen. Het is ook veel moeilijker te besturen vanwege de grootte. Het kan zelfs moeilijk zijn om de camper te parkeren.

You may also like