Home » 6 tips voor een vakantie in eigen tuin

6 tips voor een vakantie in eigen tuin

by Gustavo
6 tips voor een vakantie in eigen tuin

Het kan zomaar gebeuren dat je deze vakantie aan Nederland gebonden bent of zelfs een aantal weken in huis moet verblijven. Is dit het geval, dan beschik je hopelijk over een lekkere tuin, waar je ook zeker het vakantiegevoel kunt beleven. Soms is daar gewoon een beetje creativiteit voor nodig! Met de volgende tips kom jij je vakantie in eigen tuin prima door:

1. Koop een opblaasbaar zwembad

Om de nodige verkoeling te kunnen vinden tijdens warme dagen is het wel zo fijn als je af en toe een verfrissende plons in het zwembad kunt nemen. Heb je er geen? Niet getreurd. Een opblaas zwembad hoeft helemaal niet duur te zijn en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Je vindt er dus gegarandeerd een die perfect bij jou in de tuin past. Of je nu gaat voor een ruim familiebad of een wat kleinere versie die vooral geschikt is voor kinderen, je hebt gegarandeerd een vakantie vol zwemplezier!

2. Zet een lekkere loungeset in je tuin

Er is niks zo lekker om heerlijk achterover te kunnen leunen in een mooie loungeset en je favoriete boek erbij te pakken. Wanneer je weet dat je veel tijd gaat doorbrengen in je tuin, kun je er maar het beste meteen voor zorgen dat dit verblijf zo comfortabel mogelijk wordt, toch? En wees niet bang; een loungeset hoeft helemaal niet zo duur te zijn, je vindt ze net als zwembaden in alle soorten en maten en voor ieders budget.

3. Laat je favoriete muziek uit je gloednieuwe “slimme” speaker galmen

Misschien heb je al een speaker in huis en vindt je deze nog prima. Maar de technologie op het gebied van speakers staat niet stil en ondertussen is er een zogeheten slimme speaker op de markt. Deze kun je bepaalde opdrachten geven zoals “speel deze muziek af “ of vragen stellen over bijvoorbeeld het weer of bepaalde weetjes. En heb je andere “slimme” apparaten in huis, dan kun je deze met de slimme speaker bedienen. Luxer kan het bijna niet. Ga dus snel op pad en haal de beste smart speaker in je tuin!

4. Haal (veel) spelletjes in huis

Wil je het echte campinggevoel beleven, haal dan gezellige campingspelletjes in huis. Waarschijnlijk heb je ergens wel een stok kaarten liggen, maar tegenwoordig zijn er veel meer leuke spellen voorhanden. Of je nu met z’n tweeën wilt spelen of met het hele gezin; de keus is eindeloos! Daarnaast zijn actieve spellen weer helemaal in. Denk aan badminton, beachvolleybal (span een net tussen 2 bomen), frisbee, kubb etc. Of vul ouderwets wat lege waterflesjes en probeer deze om de beurt van elkaar om te gooien met een bal. Nostalgie!

Lees ook: wat te doen met oude reisfoto’s? En ga eindelijk aan je slag met al je kiekjes van de afgelopen jaren.

5. Zorg voor genoeg leesvoer

Als je van lezen houd, haal dan veel leuke boeken bij de bibliotheek of koop er een aantal. Bij sommige winkels zijn leesboeken vaak afgeprijsd of kun je er bijvoorbeeld 3 halen voor de prijs van 2. Ben je niet echt een grote lezer, dan zijn tijdschriften over verschillende onderwerpen ook altijd leuk. Daarnaast kun je ervoor kiezen om te luisteren naar boeken. Er bestaan bepaalde apps waar je gratis gebruik van kunt maken door een proefperiode te nemen. Alle boeken die je je maar kunt bedenken zijn hier beschikbaar. Ga dus lekker languit liggen op die loungeset en luister naar de mooiste verhalen!

6. Barbecueën

Bij het echte campinggevoel hoort natuurlijk een barbecue. Heb je er nog geen en vindt je de aanschaf iets te duur? Koop dan een wegwerp barbecue die het ook prima doen en verwen jezelf, het gezin of vrienden met een heerlijk feestmaal. Laat de kinderen ondertussen wat snacks klaarzetten of dipsausjes maken zodat iedereen betrokken wordt en geniet van het zomerse gevoel wat barbecueën met zich meebrengt.

Er zijn dus genoeg dingen die je kunt doen om jouw vakantie in eigen tuin zo leuk mogelijk te maken. Met bovenstaande tips krijg je gegarandeerd binnen de kortste keren dat ultieme vakantiegevoel.

You may also like